Match (crowd) funding

Markedmodningsfonden er på banen med et fantastisk initiativ, hvor du som projektindehaver af et projekt (forbrugerprodukt) kan søge om match funding i Markedsmodningsfonden.

Match funding, spørger du ?

Markedsmodningsfonden vil, for at fremme vækst og beskæftigelse, match funde danske crowdfunding projekter - der er produktprojekter. Altså projekter hvor der efter endt succesfuldt crowdfundning projekt kan opnås medfinansiering (match funding) fra Markedsmodningsfonden. Derudover kan der opnås støtte til betaling af professionel rådgiver.

For at modtage matchfundingen skal projektet forhånds godkendes af Markedsmodningsfonden, og der p.t. 2 ansøgningsfrister pr. år - jeg har ladet mig fortælle at fonden overvejer en 3. dato, såfremt det er nødvendig. Forhåndsgodkendes projektet af fonden, vil man såfremt man når sit crowdfunding mål på en platform, kunne få Markedsmodningsfonden match funding oveni, se hvor meget i skemaet.

Markedsmodningsfonden - crowdfudning - booomerang

Som du kan se er det de lidt større projekter (beløbsmæssigt) , hvilket produktprojekterne typisk er, fonden går efter. Et eksempel: Dit crowdfunding projekter har et totalt målbeløb (budget) på 500.000 DKK. Du skal herefter på have dit projekt på en crowdfunding platform, og blive successfuldt funded med min. 250.000 DKK eller mere, så udløses match fundingen fra Markedsmodningsfonden, efter de har gennemgået din projekt igen, og match fundingens endelige størrelse fastlægges. Intervallet er, som du kan se i skemaet, mellem 250.000 og 750.000 DKK.

Professionel crowdfunding rådgiver

Derudover, og det er jeg rigtig glad for da jeg selv er en del af det arbejde via Dansk Crowdfunding Forening, støtter Markedsmodningsfonden også de forhåndsgodkendte projekter med penge til en professionel rådgiver. Denne støtte til rådgivningen fås ved forhåndsgodkendelsen, og er ikke betinget af at dit projekt bliver succesfuldt afsluttet på en crowdfunding platform. Den støtte, til rådgivningen, fås uanset resultatet. Lige nu arbejder vi på at få etableret det uddannelsesforløb man som kursist skal igennem, for bagefter at kunne kalde sig certificeret (professionel) crowdfunding rådgiver - og dermed komme i betragtning som rådgiver på de projekter Markedsmodningsfonden har forhåndsgodkendt. Det er et kæmpe arbejde. Vores forslag til forløb er godkendt, og jeg skal afholde et testkursus inden længe, for at 'prøve' det af - og se hvad der virker og hvad der IKKE virker.

Det bliver sindsygt spændende, og du bliver opdateret her eller på min egen side michaeleis.com.

Så er vi igang...

Initiativet fra Markedsmodningsfonden er et vigtigt signal til de danske iværksættere og alle andre. For første gang går en statslig organisation ind og støtter danske crowdfunding projekter, og viser dermed ved handling og DKK, at crowdfunding er finansieringsform for fremtiden. Det signal er virkelig vigtigt - ikke bare for alle os der arbejder med crowdfunding hver dag, de danske iværksættere, de danske crowdfunders men også for at vise omverdenen at vi i Danmark mener det alvorligt med crowdfunding.

Næsten skridt bliver at analysen af crowdfundingens muligheder i Danmark offentliggøres. Den analyse regeringen igangsætte ved Vækstpakken sidste år. Den kommer meget snart, og vil komme med bud på hvordan vi får sparket alle former for crowdfunding (reward baseret, låne og egenkapitals (aktie) crowdfunding) i den forhåbentlig rigtige retning. Jeg ved der er udfordringer med egenkapitals crowdfundingen, men jeg er sikker på der er fundet en løsning som gør at vi kan komme igang og bliver klogere. Og så kan vi altid 'rette til' når erfaringerne kommer.

 

Jeg synes det er et godt, modigt og fremadskuende initiativ som Markedsmodningsfonden skal have stor ros for. Jeg glæder mig til at arbejde videre med det, og ser fremtiden endnu lysere efter dette !

 

UPDATE 20.1.2015 kl. 12:04 - Link til Markedsmodningsfondens ansøgningsskema
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 20. januar, 2015
Partnerskaber