Regeringens Vækstplan - aftale på plads !

Her til aften offentliggjorde regeringen, og Venstre, de 90 punkter der skal arbejdes videre med i forbindelse med den meget omtalte Vækstpakke / Vækstplan.

Vækstplan - crowdfunding - booomerang

Punkt 37 kalder på vores alle sammens opmærksomhed, altså alle os der arbejder med crowdfunding til daglig. Crowdfunding er kommet med, og det er aftalt at analyse arbejdet skal igangsættes. Det er intet mindre end en stor dag. 


Vi er videre ! Fra den spæde start for 6-7 mdr. siden med Dansk Crowdfunding Forening til idag, at være kommet gennem det politiske nåløje er lige præcis hvad Frederik og jeg havde håbet på, da vi startede og skrev nogen anbefalelseskatalog "Sæt Englene Fri" !

Så langt så godt. På vegne af booomerang og Dansk Crowdfunding Forening, vil jeg hermed gerne rose regeringen og Venstre for arbejdet med crowdfunding i Vækstplanen,  og stiller mig naturligvis til rådighed for det videre arbejdet. Skulle det blive nødvendigt. Enten i skikkelse af stifter af boomerang.dk, hvis man vil have 'hands on' erfaring med i det analyse arbejde - og som medstifter og bestyrelsesmedlem i Dansk Crowdfunding Forening. For på den måde også at få det nationale og internationale perspektiv med. I ringer bare, eller sender mig et tweep - og jeg er klar. Nu skal vi nemlig have taget det sidste skridt, og få lagt i ovnen til den Crowdfundig Lov vi har brug for.

En lov der skal sikre ordentlig rammevilkår for crowdfunding i Danmark. Både for platformsindehaverne, iværksætterne og crowdfunderne. Til alles bedste. Så vi ikke bliver vidne til flere danske iværksættere der smutter til udlandet for at benytte sig at (aktie) crowdfunding der. Hvilket der lovgivningsmæssigt åbenbart også er nogle forhindringer i. Men det sker, og det kan vi ikke være tjent med. Crowden vil gerne støtte. Om det er reward baseret crowdfunding, aktie crowdfunding eller låne crowdfunding. Crowden vil gerne være med. De vil bare gerne have et klart signal om at det er ok, og på hvilke vilkår det skal foregå. Det vil vi i branchen også gerne - og det er vi kommet et skridt videre idag med punkt 37. Skattebegunstigelse ville være yderligere en fjer i hatten. Det fremgår ikke helt tydeligt om investeringer foretaget via crowdfunding platforme er omfattet af idéen om skattebegunstigelse. Der er planer om et investeringsfradrag på helt op til 650.000 DKK for investeringer foretaget i mindre virksomheder. Jeg mener klart (selvfølgelig) at dette også bør gælde investeringer foretaget via crowdfunding.

Lad mig slutte denne sene aften med at skrive, at det er en god dag for os alle. Politkerne i Regeringen og Venstre har givet crowdfundingen et vigtigt skub i den helt rigtige retning. Nu skal vi så have gjort det arbejde helt færdig. Lad os komme igang, med at frigøre crowden's potentiale som medskabere i Danmark- til gavn for os alle. Lad os få sat gang i den nye andelsbevægelse, og demokratiseringen af vores egen kapital. Nu. Til gavn for danske iværksættere og virksomheder. Til gavn for Danmark.

 
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 17. juni, 2014
Partnerskaber