"Levende Vikinge Plakater"

0,00 kr. 0.00% af 10.000,00 kr.

0

crowdfunders
Udløbet

Om projektet

Jeg søger penge til udvikling af flere AR Vikingeplakater (Augmented Reality).

BRUG QR KODEN OG MØD EN LEVENDE VIKING
Jeg designer Vikingeplakater - ved hjælp af freelancere fra hele verden. Og jeg ser mine vikingeplakater som et lille vindue til Danmark. Derfor vil jeg fortsætte med at skabe vikingeplakater i mange år fremover, måske resten af livet. Vikingeplakaterne skal ses til et lidt mere seriøst modstykke til de aller mest kommercielle vikingesouvenirs som dem man finder i gave- og souvenirbutikker. Plakaterne skal sammen udgøre en udstilling som jeg vil forsøge at sende rundt i hele verden og udstille på museer og andre relevante steder. Det er allerede lykkedes at lave en aftale om at udstille på et museum i Litauen juli/august 2021. Og det arbejder jeg på der kommer mere af.

- AR Vikinger (Augmented Reality)
Flere af vikingeplakaterne har et "AR lag" (augmented reality) - og det er her plakaterne bliver "levende". Når et publikum med sit mobiltelefonkamera  scanner plakatens QR-kode afspilles en ca. 1 minut lang video på telefonskærmen. Det er forskeliige videoer, der knytter sig til plakatens motiv. Så målet er, at aktivere så mange publikummer som muligt via deres mobiltelefoner og Augmented Reality (AR) vikingevideoer. Med tiden vil jeg sørge for, at flere og flere plakater får et lag med Augmented Reality (AR). Derved bliver plakaterne levende og publikum, inklusive det unge publikum, må altså derfor hellere end gerne bruge deres mobiltelefon til denne "vikingeplakatudstilling", hvor i verden det nu lykkes at få den udstillet. Så ideen er, at et historisk emne henvender sig til publikum på en meget moderne måde, hvorved udstillingen bliver interaktiv. Jeg har planer om flere interaktive indslag til plakaterne og dem tilfører jeg når efterhånden som jeg får tiden til at skabe dem.

Præsentation på udstillinger
Ved siden af hver plakat er der en "museums-beskrivelse" af den historiske kontekst for plakatens motiv. Denne beskrivelse tilfører plakaten den større historiske forståelse og sammenhæng og vil nok primært rette sig mod det meget historisk interesserede publikum.

 

Danmark og minimalistisk design
Et andet delmål er fokus på minimalistisk design, som Danmark er kendt for. Minimalisme i design er ikke udbredt mange steder i verden, men det har været tydeligt ved andre udstillinger, at det er en øjenåbner, hvordan minimalisme kan ses og forstås - og samtalerne er gået i retning af Danmarks stærke designtraditioner og vores mange verdenskendte designere inden for møbler industriel design og arkitektur . For de mere historisk interesserede fanger plakaternes runer også interesse. Runerne er et tidligt tegnsprog som stadig i dag har en vis interesse og genkendelighed blandt interesserede, ikke mindst fra Bluetooth teknologiens HB (Harald Blåtand) sammensmeltede rune-initialer.

 
Partnerskaber