Rockens største stjerner i ord og billeder

25.000,00 kr. 100.00% af 25.000,00 kr.

23

crowdfunders
udløbet
Thomas Vilhelm @thomasvilhelm

medlem siden 1. marts, 2016

Om projektet

Rockens største stjerner i ord og billeder – et must for musikfans

Forfatter, forlægger og musiker Thomas Vilhelm har sammen med fotograf Henrik Hildebrandt arbejdet længe på det ambitiøse storværk, ´The Stars Are Out Tonight´, der vitterlig lever op til titlen fyldt med markante kunstnere inden for britisk og amerikanske rock-, blues- og soulmusik. Bogen er rigt illustreret baseret på materiale fra Henrik Hildebrandts enorme arkiv, der tæller tusindvis af billeder, der sjældent eller aldrig før har været offentligt tilgængelige. Skarpe skud på og bagved scenen indfanget i perioden fra 1979 og frem til i dag.

Tekstsiden præsenterer Thomas Vilhelms skriverier via diverse Facebook sider og grupper tilbage fra 2009, der er gennemredigerede og færdigbearbejdede for at opnå yderligere læsevenlighed, flow og kontekst. En del nye tekster er kommet til for at skabe større rockhistorisk sammenhæng, uden der dog er tale om et opslagsværk. Teksterne er præget af lige dele begejstring, skarpe holdninger og analytisk indsigt.

Bogens første del består af et fyldigt interview med Henrik Hildebrandt, der går tæt på arbejdet som fotograf tilføjet rigeligt med eksempler på hans kunnen, og hvordan vilkårene har ændret sig drastisk inden for faget. Desuden berører interviewet emner som ægte star quality versus falsk indstuderet posering. Hvem er autentiske, og hvem er wannabes? Derudover fortæller Henrik Hildebrandt om sine møder med en lang række superstjerner og indtrykket af dem og hylder de danske fotografer, der har inspireret ham.

I anden del er Thomas Vilhelms korte og længere essays sat op i kapitler og underemner forsynet med dato, årstal og relevante fotos. Også i musikkens verden står vi på skuldrene af giganter. Derfor optager sværvægtere som The Beatles, The Rolling Stones, The Who og Led Zeppelin meget plads i selskab med David Bowie, hvis sang fra ´The Next Day´ (2013), ´The Stars Are Out Tonight´, har navngivet bogen.

En stor del af dem, der omtales i `The Stars Are Out Tonight´, er desværre ikke iblandt os længere, men ånden fra Prince, David Bowie, Leonard Cohen, Frank Zappa, Johnny Cash, Jimi Hendrix, Phil Lynott, Lou Reed, Johnny Winter, James Brown, Ray Charles og andre bortgåede kunstnere lever videre i bogen og vores bevidsthed, mens deres skaberværk stadig findes frem til glæde for ældre som nye fans.

I tredje og sidste del får Henrik Hildebrandts arbejde lov til at tale for sig selv blot tilføjet angivelser af tid, sted og hvem, der ses på billederne. Det hele rundes af med codaen, ´Woodstock generationen 1969-2019´, i anledning af 50 året for den første Woodstock festival der den 16-18. august 2019 følges op med en stor jubilæumsfejring i USA. Denne bog er nemlig planlagt til udgivelse medio august i år samtidig med de nævnte begivenheder – fortid og nutid mødes.

Midler fra fundingen og forsalget vil blive anvendt til dækning af trykudgifter og indkøb af ekstra billedmateriale, der rent visuelt er med til at løfte den historiske del. Især den nødvendige papirkvalitet for at sikre bedst mulig fotogengivelse vejer tungt på omkostningssiden. Derfor vil alle bidrag uanset størrelse være særdeles velkomne.

Vi takker på forhånd for al støtte og interesse, der er med til at fuldføre dette værk af unik karakter.

 
Partnerskaber