El-ladestander og delebil til Stjær landsby

11.091,00 kr. 110.91% af 10.000,00 kr.

36

crowdfunders
Udløbet
Hans Brok-Brandi @4063331750

medlem siden 16. august, 2015

Om projektet

Stjær delebil

Vi er en lille gruppe under borgerforeningen i Stjær, der arbejder på alternativer og supplementer til de tilbud, det offentlige tilbyder for kollektiv transport. Grundtanken er, at i stedet for at vente på at andre kommer og hjælper os, så vil vi hellere selv tage ansvar for vores lokalsamfund – herunder også forskellige muligheder for transport.

Der er ingenting, der tyder på, at kommunen og regionen i fremtiden vil kunne tilbyde bedre kollektiv trafik – måske nærmere tværtimod. Og det vil vi gerne gøre noget ved! Med andre ord – selv tage ansvar!

En af de løsninger vi arbejder med er, at vi få etablereret en AURA delebil i Stjær. For at det kan lykkes, skal vi selv finansiere en ladestander – så sørger AURA for, at der kommer en delebil, som kan bookes via ens egen smartphone.

Det er planen, at delebilen skal parkeres på parkeringspladsen foran Dagli’ Brugsen – fordi vi selvfølgelig også gerne vil bakke op om vores lokale dagligvarebutik – og fordi, det jo er her, vi alle sammen mødes. Og vi har fået accept fra Skanderborg Kommune på en parkeringsplads foran Dagli'Brugsen.

Vi har planlagt, at der skal være en sponsorstolpe ved siden af ladestanderen med små messingskilte med navne på de virksomheder, der har støttet projektet. Udover ladestanderen, vil der også være mulighed for at købe 4 reklamepladser på elbilen.

Men vi søger også din støtte og dit bidrag til projektet - og alle beløb tæller.

 

BUDGET:

Etablering af ”enkelt ladestander”:

  • Pris: 29.545,- kr. eksklusive moms. - 39.393,- kr. inkl. moms.


 

Etablering af ”dobbelt ladestander” – hvilket er vores mål:

  • Pris 42.046,- kr. eksklusive moms. - 56.061,- kr. inkl. moms.


 

El tilslutningsafgift:

  • 35AmP x 490 kr./AmP = 17.150,- kr. ekskl. moms - 22.866,- kr. inkl. moms.


 

 

Sponsorstander + messingskilte:

  • Pris: 1.250,- inkl. moms


 

Samlet budget: 42.046 kr. + 17.150 kr. + 1.000 kr. = 60.196 kr. plus moms

 

TILSAGN om støtte - pr. 1. februar 2019:

  • 4 lokale Stjær virksomheder har tilbudt at give hver 5.000 kr. – dvs. i alt 20.000 kr. Der er tale om engangsbeløb. Én af de 4 virksomheder har endda tilbudt at give mere end 5.000 kr.


 

RESTFINANSIERING:

  • Vi håber på at kunne skaffe 4 yderligere sponsorer med hver 5.000 kr. i engangsbeløb – dvs. yderligere i alt 20.000 kr. – men selvfølgelig gerne mere.


 

  • Resten vil vi forsøge at indsamle fra puljer og fonde – samt via crowdfunding - som dette hedder på nydansk – med andre ord, ved en indsamling ved borgerne i Stjær. Denne del af finansieringen synes vi er vigtig for at sikre bred lokal opbakning til bil-projektet. Det er på den måde du let kan støtte ideen!


 

  • Der er i alt 4 reklamepladser på bilen som vi vil forsøge at afsætte. Her vil der være tale om et årligt beløb på ca. 5.000 kr. pr. plads – en på bagklappen, en på kølerhjelmen og en på hver af de 2 bagdøre. Reklamerne på bilen skal være med til at understøtte driftsøkonomien på bilen.


 

TIDSPLAN:

Vi håber på, at få finansieringen på plads i løbet af foråret eller forsommeren 2019. Når finansieringen er klar, vil der cirka gå en måned før ladestander og el-delebilen er på plads. Og vi går altså i gang så snart der er samlet nok penge ind!.

 

LIDT OM DRIFTSØKONOMIEN:

AURA leverer bilen og tager ansvar for drift og vedligehold. Der skal være en omsætning på cirka 70.000 kr. om året for at det hænger sammen – eller ca. 6.000 kr./måned. Omsætningen kan komme fra enten bookninger, abonnementer eller fra reklameindtægter på bilen. Som udgangspunkt forventer AURA at udskifte bilen hvert 3. år.

Uden abonnement koster det 60 kr. i timen at leje bilen – men det koster ikke noget at køre i bilen pr. kilometer – eller at oplade bilen! Og en dagstur koster kun 495 kr. for 24 timer – med fri kilometer og opladning. Og med abonnement kan prisen komme helt ned på 31 kr./time.

I første omgang kører forsøget i 12 måneder, hvor AURA vil evaluere om økonomien hænger sammen på Stjær-bilen.

Hvis det mod forventning viser sig, at AURA ikke får tilstrækkelig omsætning på delebilen - og vælger at trække bilen væk fra Stjær igen - har vi fået 2 hurtig ladestandere til Stjær. Vi tror, at der i nær fremtid vil komme betydeligt flere elbiler - også i Stjær - og ladestanderne vil derfor kunne blive at aktiv for byen fremover!

 

LIDT OM TEKNIK:

Vi ønsker som sagt at etablere to hurtigladere – på 11 KW – i første omgang. Det betyder, at en opladning fra 0% til 100% på elbilen vil tage ca. 90 minutter – men da batteriet nok aldrig er på 0%, vil en typisk ladetid til være 30 min plus/minus et kvarter. Ladestanderne kan i øvrigt frit bruges af andre med elbil.

Når man kører i bilen, kan man gratis oplade på et net af ladestandere fordelt over hele landet. 


 

SÅDAN FUNGERER DET!

Det er ret let at bruge delebilen. Man skal være over 18 år og have kørekort - og så skal man have en smartphone. For at komme i gang, skal man downloade en "delebils app" - hvorefter man kan booke bilen. Man låser bilen op med din telefon - og så kan man ellers bare køre afsted. Efter brug, skal bilen afleveres i Stjær igen.

 

SPØRGSMÅL OG BEMÆRKNINGER?

Du er meget velkommen til at kontakte os med spørgsmål og bemærkninger – selvfølgelig også, hvis du kunne have lyst til at støtte delebil-projektet med et sponsorat – eller en reklame på bilen.

Venlig hilsenPeter PersonHans Brok-Brandi
Jeksenvej 15, StjærVesterbro 2, Stjær
8464 Galten8464 Galten
Telefon 2374 4600Telefon 5115 4908
Mail: peterperson1808@gmail.com Mail: hans@brokbrandi.dk
Partnerskaber