Ny børnebog til ny familieform

51.050,00 kr. 100.10% af 51.000,00 kr.

95

crowdfunders
udløbet
piaolsen @piaolsen

medlem siden 19. januar, 2014

Om projektet

Nye familieformer kræver nye børnebøger

”Kan man holde fødselsdag uden en far?” hedder børnebogen, som jeg søger støtte til. Bogen handler om at vokse op i en familie uden en far. Jeg er en af de mange kvinder, der har valgt at få barn ved hjælp af en donor. Og da min datter blev gammel nok til at gå på biblioteket og kigge i bøger, fandtes der ikke én bog, som spejlede hendes familieform. Og det slog mig, at der var alt for få børnebøger, der præsenterede andre familiemodeller end kernefamilien. I Danmark har vi 37 forskellige familieformer, og med den her bog, vil der være én mere af dem repræsenteret i børnelitteraturen. "Kan man holde fødselsdag uden en far?" vil være med til at nuancere vores børns oplevelse af, hvad en familie er, så de føler sig frie til at gå ud i livet og skabe sig nøjagtig den familie, som passer til dem.

I bogen møder vi Karla og hendes mor. Karla er 8 år, og hendes mor har fået hende ved hjælp af donor. Karla gør sig mange tanker om livet. Indimellem tænker hun også på, hvordan det ville være at have en far. Og hun tænker over, hvad en donor egentlig er. Er han sådan en, der kommer til ens fødselsdag? Og hvordan ville det egentlig være, hvis hun havde en far? Men bogen handler også om et helt almindeligt børneliv set fra en solomorfamilies vinkel. Og vi får svar på spørgsmål som:

Hvem hjælper med at rydde op efter fødselsdagen, når man ikke har en far?

Hvem tager man på ferie med, når man ikke er far, mor og barn-familie?

Bogen henvender sig til alle børn, der vokser op i en solomorfamilie. Men den henvender sig også til alle andre børn. Min datter Karla og jeg har skrevet bogen sammen. Vi kalder bogen for en børnedokumentar, for alle historierne er taget fra vores eget liv. Karlas spørgsmål og refleksioner er udgangspunktet for bogens historier.
Partnerskaber