FÆDRE

6.800,00 kr. 136.00% af 5.000,00 kr.

15

crowdfunders
Udløbet
Frøkjær-Jensen @7031307152

medlem siden 14. februar, 2018

Om projektet

Giv et økonomisk skub til en flok unge, ambitiøse, nordjyske filmskabere og oplev en dag på film set med både cast og crew!

Vi er en gruppe på 6 unge, entusiastiske mennesker med en brændende passion for film og filmkunst, som har den fornøjelse af at skulle optage en kortfilm i slutningen af august. Vi er til gengæld ikke så heldige, at vi endnu har nok midler til at gennemføre projektet, hvorfor vi søger hjælp fra jer - vores kære netværk - til at hjælpe vores projekt fremad i en branche, hvor et økonomisk skulderklap kan gøre en verden til forskel!

Filmen, FÆDRE, er en fortælling om en ung mand, Kasper, der tager en endelig konfrontation med sin fraværende far, Henrik. Da Kaspers far næsten ikke når at se sit nyfødte barnebarn, alene fordi han nægter at være i samme rum som Kaspers mor, beslutter Kasper sig for, at det er på tide at gøre op med sin fars selviske opførsel. Han sætter sig for, at kræve af sin far, at han deltager ubetinget i sit barnebarns liv – nu og fremadrettet; koste hvad det vil.

Historien handler om en vanskelig relation, som mange desværre kan genkende fra eget liv. Faktisk oplevede vi tilbage i april - altså efter at manuskriptet var mere eller mindre færdigt - at høre om netop det dilemma, der ligger til grund for vores film, i Mads og Monopolet. Det var en lytter, der netop havde fået sit første barn, og som nu stod i den situation, at hendes mor ikke ville komme til barnedåben, hvis faren kom. Og det var ikke bare barnedåben der var problemet, det var også den lilles et års fødselsdag i fremtiden, konfirmation, og så videre.
Filmen handler om noget helt universelt - hvad vil det sige at være forælder? Og hvad vil det sige at være barn? og berører dilemmaer og følelser, der findes over alt i vores samfund.

Holdet bag filmen består af elever på det Frederikshavnske projekt FilmMaskinen, og flere af kernemedlemmerne på holdet har lavet flere film sammen før, som er kommet ud på festivaler og fået en god modtagelse.

Instruktøren på filmen er Albert Sverrisson, og det er den femte kortfilm, som han instruererer. Projektet er støttet af Aarhus Filmværksted, hvilket skal ses som en ”blåstempling” af projektet i forhold til støtte fra film- og tv-branchen. Vi er meget stolte over dette, og det har blandt andet gjort det muligt for os at caste nogle helt utrolige skuespillere til at bære filmen.

I de to bærende hovedroller har vi haft den ære at caste Lukas Miklik-Stolar og Søren Pilmark, hvorfor vi er helt sikre på, at vi får nogle rigtig gode optagelser. Lukas Miklik-Stolar er en ung skuespiller uddannet fra skuespillerskolen Ophelia i København, som spiller rollen som Kasper. Søren Pilmark er en garvet skuespiller på den danske filmscene og har de sidste tre årtier været forbundet med kvalitet og skuespilspræstationer på højeste plan. Han har flere priser bag sig, bl.a. Bodilprisen og en Robert for bedste mandlige birolle for Kongekabale, samt en Oscarnominering for sin kortfilm, Helmer & Søn. De forelskede sig begge i manuskriptet og karaktererne , vil uden tvivl bringe projektet et helt nyt niveau. Vi glæder os helt vildt til arbejdet med dem begge!

Produktionen er skemalagt fra d. 27.08. – 30.08., og vil finde sted i Nordjylland, mere specifikt Frederikshavn Kommune og Aalborg Kommune. Filmen har premiere den 24. november 2018.

Der venter en stor arbejdsindsats i den efterfølgende indsendelse af filmen til flere større, europæiske filmfestivaler, såsom Cannes Film Festival og Berlin Film Festival, såvel som danske, herunder særligt Odense Film Festival. Vi har derudover også planer om at udføre en screeningsrunde i Nordjylland, hvor filmen vil blive vist på udvalgte institutioner og foreninger i Nordjylland. At få filmen ud til så mange som muligt er vores ultimative mål, da det er en kæmpe mulighed for at skabe opmærksomhed omkring filmen samt at møde andre unge filmskabere og lære af hinandens erfaringer og ideer. 

Vi har allerede fået utrolig meget hjælp - ikke bare fra venner og familie, men også fra virksomheder og foreninger - blandt andet sponsorerer Park Hotel i Frederikshavn hotelovernatning til vores kære skuespillere, og Restaurant Vejgaardhallen leverer mad til projektet. Men vi mangler lidt endnu, før det hele kan hænge sammen, så vi håber at I vil se på vores incitamentspulje, og overveje, at give os en skilling med på vejen til at gennemføre det hidtil mest betydningsfulde projekt, vi som hold har stået bag.

Taknemmelige hilsner,

FÆDRE
Partnerskaber