HVALEN

5.804,00 kr. 128.98% af 4.500,00 kr.

24

crowdfunders
Udløbet
AndreasVinther @andreasvinther

medlem siden 28. februar, 2014

Om projektet

HVALEN

En kortfilm

Skrevet og instrueret af Andreas Vinther

Produceret af Julie Carla Mortensen

Fotograferet af Anthon Tougaard

 

 

TANKEN BAG

HVALEN er et mareridtsscenarie, som undersøger hvor meget tro der skal til før noget bliver virkeligt. Vi går rundt med menneskehedens samlede viden i vores lommer hver dag. Vi kunne i teorien slippe for misinformation, hvis vi satte os det for. Men måske er det for meget for os at have al den viden, og netop derfor vælger vi at tro på mange ting når vi kunne vide. Med HVALEN vil vi tage denne tanke videre til et ekstrem og spørge om der kunne opstå en religion omkring noget, som ikke eksisterer. Hvis nok mennesker tror på det eksisterer det måske alligevel. 

 

 

HISTORIEN

Filmens hovedperson, Sonny, vil vide fremfor at tro. Han arbejder med forskning og ser hver dag hvordan konkret viden bliver fortolket og omdannet til holdninger og overskrifter. Søs, Sonnys søster, er en mediepersonlighed som omfavner alt det som Sonny afskyr. 

I et forsøg på at bevise menneskers godtroenhed, overtaler Sonny Søs til at lave en video hvor hun hører en hval i Københavns kanal. En video som han lægger på internettet. Samme aften ender Søs med at forsvinde i selvsamme kanal, da hun flygter fra en anden medieperson, Markus, hvis karriere og liv hun har været med at til ødelægge på internettet. 

Søs’ forsvunden er med til at gøre Sonnys video ekstrem populær, og da Markus springer i vandet i anger og ligesom Søs forsvinder sporløst, tager en slags religion fat i Københavns befolkning. Sonny er opløst af sorg ved tabet af sin søster, men opdager at når en person springer i kanalen, dukker Søs kortvarigt frem igen og de to har nogle øjeblikke sammen inden hun igen forsvinder. 

Sonny gør alt for at se sin søster igen og han begynder selv at smide benzin på bålet. Den nyopståede tro på hvalens eksistens eksploderer…

 

STØTTE

HVALEN har fået støtte fra Blockbuster, Danske Filminstruktører og Århus Filmværksted. Vi er næsten ved at være i mål med vores finansiering, og din hjælp kan være med til at realisere projektet. Ethvert bidrag til HVALEN tæller, og du vil selvfølgelig blive takket i rulleteksterne for din store hjælp. 

 
Partnerskaber