En familie i knæ rejser sig op

18.120,00 kr. 129.43% af 14.000,00 kr.

77

crowdfunders
udløbet
Metin Aydin @metinaydin

medlem siden 7. november, 2017

Om projektet

En familie i knæ rejser sig op

Mohammad Issa er 42 år og syrisk flygtning fra Aleppo. Han bor nu i Skanderborg sammen med sin hustru og tre børn, Alissa på 11 år og Lillian på 6 år og Raman på blot to uger. Turen til Danmark gik over Tyrkiet og videre over åbent hav i en overfyldt gummibåd til Grækenland. Menneskesmuglerne fik deres sidste penge som det var lykkedes dem at låne af venner og at spare sammen under krigen. Nu er de fri af krigen men på helt bar bund i Danmark.

Mohammad og hans familie har netop søgt om Julehjælp, for de lever på noget nær et eksistensminimum, og regningerne betales sjældent rettidigt og madbudgettet er stramt. Børnenes tøj er ikke nyt men fejler ikke noget, for Mohammad er skrædder og sørger for at ingen har huller i tøjet.

Det har givet mig en idé der skal være hjælp til selvhjælp:

Jeg vil hjælpe Mohammad og hans familie med et selvhjælpsprojekt der skal bringe dem væk fra den offentlige forsørgelse og kontanthjælpsloftet. Dette skal lykkes ved at starte en mikrovirksomhed der tager udgangspunkt i Mohammads faglige baggrund som skrædder.

Jeg har lavet en forretningsplan og lagt et likviditetsbudget for hans virksomhed, jeg betaler for en hjemmeside til ham og guider ham hvor jeg kan. Min veninde, Anne Dorte Østervang som driver virksomheden Social Media Control udarbejder en markedsføringskampagne for ham uden beregning. Endvidere har vi fundet et fantastisk attraktivt og billigt lokale til ham beliggende i Aarhus. Og i udgangen af november måned hjælper jeg ham så med, at stifte hans virksomhed ”Den Syriske Skrædder”. Og det er mit store håb, at det ikke kun vil bringe ham og hans familie ud af armod og elendighed, men også være til inspiration for andre som vil ændre deres livsvilkår.

Egenvirksomhed.nu som er en frivillig forening som jeg er en del af, tildeler Mohammad en mentor som vil guide ham igennem administrative pligter som moms, skat og bogføring og samtidigt vil holde ham op på målsætningerne for hans virksomhed således han også i de følgende år har et levebrød i sin forretning.

Men der er et stykke vej endnu, for flygtninge kan ikke låne penge som vi andre kan – som nytilkomne har de ingen finansiel historik og heller ikke mulighed for at stille sikkerhed. Og derfor kan han ikke købe det udstyr han skal bruge for at komme ud af sin situation.

Derfor håber jeg på, at I vil hjælpe til med at skabe fundamentet for hans forretning ved enten at give et bidrag eller hjælpe til med at finde noget af det udstyr han skal bruge for at kunne starte sin forretning.
Han mangler blandt andet følgende udstyr:

  • Gine

  • Strygebrædt

  • Strygejern

  • Industrisymaskine

  • Stikkestingsmaskine

  • Industri overlock

  • Skræddersaks

  • Disk / bord

  • Stol

  • Sammenfoldelig rumdeler (eller mobilt prøverum)


 

Jeg satser på at kunne finde noget af ovenstående brugt til få penge, og andet håber jeg på at nogen i netværket har til overs og vil donere til projektet.

Hvis du, eller andre som læser denne tekst, kan hjælpe med et eller andet af ovenstående, stort eller småt så giv lyd på E-mail ma@haik.dk eller via telefon 30 299 822.

De bedste hilsener og glædelig Jul.

Metin

 
Partnerskaber