Lonesome Town - en dokumentarfilm om Grethe Ingmann

0,00 kr. 0.00% af 180.000,00 kr.

0

crowdfunders
Udløbet
TomKampman @tomkampman

medlem siden 25. september, 2017

Om projektet

Bliv del af filmproduktion om en af dansk musiks største sangerinder - Grethe Ingmann.

Lonesome Town er en dokumentarfilm om en af dansk populærmusiks største stemmer - Grethe Ingmann. Dansk musikhistorie mangler en dokumentar om denne unikke sangerinde; den ufaglærte pige fra det fattige Amagerhjem, der viste sig at være et rent naturtalent.

Sammen med Jørgen Ingmann skabte hun en helt ny lyd, hvor hendes musikalitet og hans virtousitet gik op i en højere enhed. Specielt i de sørgmodige sange, hvor Grethe Ingmanns mørke stemme gav melodierne flere lag. Den lille bid fra sangen Lonesome Town i traileren her ovenover siger alt.

Parret blev en institution i dansk musik, især i midten af 50erne til midten af 60erne, og det kulminerede  med, at de vandt det danske og internationale Melodi Grand Prix med 'Dansevise' - et af de smukkeste danske melodier, der nogensinde er skrevet.

Verden lå åben for parret - men det varede ikke ved. Jørgen Ingmann var perfektionist og blev mere og mere bange for at stå på en scene - modsat Grethe. Det kunne ægteskabet ikke klare, og i 1975 blev de skilt.

Det blev en skilsmisse, der blev udpenslet i pressen, og i årevis snakkede de ikke med hinanden. De begyndte begge at drikke for meget, og i midten af 80erne måtte Grethe Ingmann ofte træde op på blokvognen for at spille på tivolipladser og til firmafester.

Nedturen kulminerede i 1990, da hun i det direkte tv-program Eleva2eren på TV 2 gik på skærmen tydeligt påvirket og optrådte så pinligt, at man stadig kan krumme tæer bare ved at tænke på det. Kort tid efter døde hun af leverkræft efter en hasteindlæggelse på Frederikssund Sygehus.

Lonesome Town er en dokumentar, der fortæller historien om Grethe Ingmann. Om turen op mod toppen - og det bratte fald ned.

I form af interviews, arkivmateriale og genskabte situationer kommer vi bag om sangerinden med den mørke og sørgmodige stemme.

Jeg crowdfunder penge til selve produktionen af dokumentarfilmen, som jeg håber kan få premiere til december 2018.

Jeg har bl.a. tidligere instrueret dokumentarfilmen Byen udenfor, der blev nomineret til en Robert-pris, og står også bag podcasten Verden ifølge Seriemagasinet.
Partnerskaber