Heksen i mit hjerte

0,00 kr. 0.00% af 25.000,00 kr.

0

crowdfunders
Udløbet
Anja Dalhoff Nielsen @1621359404

medlem siden 29. august, 2017

Om projektet

Filminstruktøren Anja Dalhoff arbejder sammen med NGO'en HopeNow om at færdiggøre et filmprojekt fra Nigeria om de udstødte heksebørn.

I Nigeria er hekseanklager mod børn stadig et udbredt fænomen. Tusindvis af børn bliver hvert år tortureret, udstødt og i værste tilfælde dræbt som resultat af anklagerne. Antallet af heksebørn er stigende og ses over en stor del af Afrika. Årsagerne er komplekse og skyldes hovedsagelig fattigdom, regionale konflikter og sygdom. Ofte er det i forvejen svage og sårbare børn, som får disse anklager på sig som prædikat. Når de først er anklaget, er det svært at slippe af med igen. De konkrete årsager er mange – det kan være en dårlig høst, et dødsfald i familien, eller så simpelt som at barnet skiller sig ud fra de andre børn eller måske er handicappet. Børnene anklages for at være besat af onde ånder og menes at flyve ud om natten for at gå til hemmelige møder, der handler om planlægning af onde gerninger. Filmens hensigt er at beskrive fænomenet heksebørn ud fra børnenes egne historier suppleret af eksperter, som selv er nigerianere. Eksperter, som har et dybtgående kendskab til Nigeriansk kultur, religion, historie og myter. Filmen vil beskrive de tre børn og deres tragiske forløb. Slutningen af filmen skal give håb om, at der kan gøres noget ved disse omstændigheder og at de tre børn til slut finder et værested, hvor de er accepterede og hvor de kan få en uddannelse. Her kan vi vise det konkrete projekt “ The Way to Nations”, som er en organisation der redder børnene fra tortur og død og som laver rehabiliteringsarbejde med børnenes familier med det formål, at genforene børnene med deres biologiske børnenefamilie. Børn kan reddes og de gamle myter kan ved hjælp af information, kampagner og et godt socialt arbejde bearbejdes og ændres. Den nigerianske regering gør intet for at beskytte de udsatte børn så der er hårdt brug for alle tænkelige tiltag. Det estimeres at 20.000 børn om året udsættes for hekseanklager. Siden 2012 har jeg filmet de tre såkaldte heksebørn og ønsker nu at afslutte projektet. "The Way to Nations" har inviteret undertegnede, Michelle Mildwater fra HopeNow og en fotograf til at besøge deres børnehjem og filme deres arbejde med børnene og de biologiske forældre. Vi ønsker med filmen at vise, at der er gode initiativer i gang og at det kan lade sig gøre at få børnene genforenet med deres familier. De 50.000 kr vi søger i Crowdfunding skal bruges til en rejse til Nigeria i januar 2018, hvor vi skal filme de tre børn vi allerede har filmet og de mange andre børn på institutionen "The Way to Nations". Når filmen er færdig vil HopeNow bruge den i deres undervisningsprogram for efterskoleelever, hvor børnene efterfølgende , selv skal samle penge ind til de berørte børn i Nigeria. Filmen bliver også tilgængelig på www.emu.dk og distribueres endvidere af Salaam Film. Vi laver også en version, som kan bruges i Nigeria til kampagner og oplysningsarbejde.

HOLDET BAG "HEKSEN I MIT HJERTE" ER :

Instruktør : Anja Dalhoff

Researcher, konsulent : Michelle Mildwater

Klipper : Lulu Roos, Nicolas Stafolani Nørregaard

Post produktion : Johs Aarup

Lyd: torsten Larsen

Musik : Povl Kristian

Vi har fået tilsagn om støtte fra Danida, men det er ikke tilstrækkeligt til at fuldføre projektet. Vi håber på din støtte, der kan gøre en stor forskel for heksebørnene i Nigeria.

Tak for din interesse

Anja Dalhoff
Partnerskaber