Gæt et pip

0,00 kr. 0.00% af 20.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
LEGOGLYD @legoglyd

medlem siden 25. april, 2017

Om projektet

"GÆT ET PIP" (BIRDHOUSE) - Hvordan synger fuglene?

Test din viden om velkendte og sjældne fugles stemmer i Danmark.

"GÆT ET PIP" er et interaktivt naturlyd-projekt, som handler om fuglesang. 

I skoven bobler det af lyd året rundt, for fuglene holder ikke op med at synge, bare fordi det regner eller sner. De synger, kalder - og taler sammen. Og de komponerer musik. Nogle fugle synger rene fløjtesange, andre pludresynger og andre igen følger vindens spil - måske som en lys natugletuden, den rislende sang fra en veloplagt rødhals, eller måske er det solsortens lystige "tjeep-tjeep-tjeep", du har hørt.

Men hvordan véd vi, hvilken fugl det er?

"Gæt et pip" er et naturlyd projekt.

Vi vil gerne invitere alle børn og deres voksne med på en særlig lydoplevelse.

Vi er et lille team af musikere og forskere i soundengineering/høreteknik, som er gået igang med at udvikle en interaktiv "fugle kasse", som vi har planer om at tilbyde museer og kulturinstitutioner i DK. (Indendørs installation)

Børn er vilde med leg og natur, og derfor har vi på vores egen måde, koblet "leg" med "fuglesang" på denne anderledes lyd-installation med danske fuglestemmer.

Projektet er delvis et forskningsprojekt, hvor vi med fugleinstallationen vil sætte børns undersøgelse af lyd igang. Fuglekassen er samtidig et tværkunstnerisk projekt, hvor målet er at styrke børns kendskab til og evne for: rytmik, musikalitet, lyd, leg og kropssprog, som vi mener bla. kan udvikles hos børn gennem levende interaktion med naturlyd som her med fuglesang.

Vi har valgt at crowdfunde projektet, for at kunne realisere og formidle vores lyd- og læringsinstallation hos et fugleinteresseret publikum. Men selvfølgelig håber vi på at nå ud til et bredt publikum, som bliver nysgerrige på fuglene, og får lyst til at besøge 'Gæt et pip'.

Nb. Vi har også planer om merchandise, børnebøger om fuglene, børneteater o.m.a. i støbeskeen for "Gæt et pip"

NOTE. Projektet er et 'flexible funding' projekt. Hvilket vil sige, at selvom målbeløbet ikke nås, går pengene til projektet alligevel. Som crowdfunder får du altså ikke dine penge retur, som normalt med 'alt eller intet' projekter. Du støtter "Gæt et pip" projektet uanset resultatet af crowdfundingen! Når du støtter projektet, får du en email med en bekræftelse på din støtte. I denne står er, at pengene går retur, hvis ikke projektet er 100 % funded - det er altså ikke tilfældet!.."

OM GÆT ET PIP

GÆT ER PIP skal vække børns nysgerrighed og motivation til at undersøge LYD I NATUREN.

Med udgangspunkt i "fuglesang fra Danmark", bygger vi et stort, interaktivt fuglehus, som tager børn og deres voksne med på en anderledes oplevelse i fuglesang. Til det gode formål, har vi taget et lille udpluk af velkendte fuglestemmer fra den danske natur - ca. 10-15 danske fuglearter, hvor vi sætter fokus på fuglenes: sang, kald og skrig.

Det interaktive elementer i fuglehuset, kan både lyttes til og spilles på. I fuglehuset er der er et væld af ting, du kan gå på opdagelse i, billeder, leg og små lyd-opgaver tilknyttet installationen, fx. kan man også prøve at LYDE ligesom fuglene, bla.  kan man synge i fuglekor!

'Gæt et pip' skal udfordre børns, og deres voksnes evne til at forstå og skelne de forskellige fuglestemmer og deres lyde fra hinanden. Men også generelt udbrede læren om fuglelivet i den danske natur.

Fugle er nemlig helt fantastiske til at lære os om naturens egen lyd.

Alt for ofte, er det svært at spotte de små sangere, når de sidder som en prik i en trætop, skjult et sted i sivet, eller gemt i buskens skjul. Heldigvis er det ikke kun fuglenes udseende, som gør vi kan kende forskel. Man kan også kende fuglene på deres sang.

At lære om fuglene sang, er både super sjovt og fordybende.

HVORFOR LIGE "FUGLESANG"?

"GÆT ET PIP" handler om børns oplevelser med fuglesang.

Installationen koncentrer sig om fugle, fordi der findes et vidunderligt, sanseligt, næsten magisk legende spil i fuglenes utrolige sangstemmer, som vi tror på især børn vil få enormt meget ud af at dykke ned i. At studere fuglesang er som at lære et nyt instrument at kende. Prøv selv med her, www.fuglestemmer.dk:

http://www.fuglestemmer.dk/spaetmejse//

De fleste deler sikkert den opfattelse, at fuglesang gør os glade. Når foråret er på vej, og fuglene begynder at synge, får vi allesammen en lille smule optur :-)

I "Gæt et pip" handler det dog ikke kun den "stemning", vi oplever ved at lytte til den skønne fuglesang. Udover at genere ny viden om fuglene, kan man i "Gæt et pip" træne sit "indre øre". At træne "det indre øre", er et "musikvidenskabeligt" udtryk, som vi bedst kender fra musiklæren. Med fokus på det danske fugleliv, vil vi med den interaktive fuglekasse, "Gæt et pip" gøre svær og kompliceret viden om fugle i DK. tilgængelig for almindelige mennesker, ved bla. at udfordre børn og deres voksne, i at forstå og skelne de forskellige fuglestemmer og lyde fra hinanden.

At lytte til fuglesang, handler nemlig også om at forstå komplekse, sammensatte "sangkompositioner" med lige og ulige mønstre, som vi faktisk nærmest kun kender fra fuglenes sang. Fuglene har deres helt eget sprog - og i "Gæt et pip", giver vi børn og deres voksne mulighed for at prøve kræfter med viden om sangfuglene, og deres vidt forskellige karakteristika og/eller lyd.

Ser man på lyd/ naturlyd som helhed, ja så er der masser af musik at hente i fuglesang. Lidt på samme måde som musikeren finder stor værdi i at øve sig, og blive bedre på sit instrument, kan man ved at lytte til fuglene, træne sit øre eller sit aktive "lytte-gen". Man ved, at musikere fx. træner deres koncentrationsevne, men også "intellekt" ved at lytte til kompleks og storslået kompositionsmusik, fx.  Gustav Mahlers Symphony No. 5,  eller til store og kendte jazzmusikere, som fx. Louis Armstrong (amerikansk trompetist og vokalist), Errol Gartner (jazz pianist) og Billy Holiday (jazz sanger), som alle mestrer vidt forskellige musikalske stilarter. Er man musikmenneske, har man hele tiden behov for at stimulere sit indre, musikalske øre - men uanset om man er udøvende musiker, eller bare nyder at lytte til musik, ja så kan "afslapning"  form af at lytte til store klassiske værker være en intens oplevelse som også påvirker vores nervebaner så det giver os en ro - måske endda en indre lykkefølelse. For musikeren eller den kreative person, fungerer denne form for lytning også som inspiration til at skabe ny kompositionsmusik. Al træning af vores "indre øre" kan altså smitte kreativt - set sker, når vi åbner os for musikkens rum.

"Musik" er i reglen defineret ved, at det er "ordnede" toner, men faktisk kan al lyd jo sagtens kaldes musik, hvis bare vi vælger at bruge "lyden" aktivt.

Det er derfor med rette, at man også kan kalde Gæt et pip" for et slags "instrument". Og som i ovennævnte eksempel er al øvelse i at lytte og udføre musik, en særlig "disciplin", som vores team forsøger at overføre til "GÆT ET PIP" lyd-installationen. Vi vil have børn at lytte indad. Blot er aktørerne her fugle, og altså ikke kendte jazz-musikere, og de potentielle lyttere, ja det er så publikum/børnene. Fuglesang kan så godt nok ikke sammenlignes med Mahlers symfoni no. 5, ej heller er fuglesang nogen "musikalsk stilart", og dog! Mange musikere har gennem tiden taget fuglelydene til sig, og ladet sig inspirere af de bevingede, fordi det er så kompliceret og skævt et univers, som det er. Og med god grund. For fuglene, de komponerer jo hele tiden. Og vi kan lære enormt meget af at lytte  til deres klare og fængende sang.

Med "Gæt et pip" stiller vi skarpt på "lyden af fuglesang" som en positiv læringsværdi, ved simpelthen at "forære" børn muligheden for at udvide deres personlige "lydrum". For musik. For fuglestemmerne er lige omkring os - altid! Året rundt. Det er bare at åbne både ører og glugger, så hører man nok en lyd.

"Gæt et pip" er leg med lyd, hvor fuglesang vil skabe koncentration/opmærksomhed, hos børn, samtidig med de lærer at få et forhold til fugle, gennem sangen og de stemninger, som følger med. Fuglesang ER jo en lidt komplex størrelse, så vi arbejder frem mod at udvikle det tekniske lyddesign, så det fanger børnene, der hvor de er - i øjenhøjde.

Som team mener vi, der er en klar sammenhæng mellem "naturlyd", som findes i vores omgivelser, og så vores evne til "væren". Kobler man  'leg' med fx. 'fuglesang', er det en vej til denne tilstand af "væren". Samtidig mener vi, at der ligger et decideret uudnyttet potentiale i fuglenes sang, som kan have en virkelig positiv og gavnlig virkning på særligt børn, men også på voksne, - som en skabende platform. Mere om dette længere i det følgende.

GÆT ET PIP - "AKTIV LYTNING".

"Gæt et pip" handler også om "aktiv lytning".

I "Gæt et pip" finder man et specialdesignet lydunivers i form af fuglenes mange, unikke stemmer. Går man igang med at nærstudere fuglesang, kommer man tilstede eller man bliver "opmærksom". Mange børn idag er jo nærmest det modsatte. De "orker" ikke virkeligheden, og vil hellere sidde for nedrullede skodder og persienner, og dyrke en skærm med et videospil. De er gamere anno 2017, fordi det opfattes som "cool", men det er også et produkt af den måde, vi hele tiden udvikler det moderne teknokratiske samfund baseret på en computergeneret IT-baseret, og virtuel (kunstig) virkelighed. Gaming er fint nok. Men hvad med det levede liv? Hvad med virkelige mennesker, med ægte følelser, fysik, og ben at gå på, øjne at se med, og ører at lytte med? Det spørger vi børnene om, ved at skabe "Gæt et pip".

At lytte til sangen, som stammer fra rigtige fugle. Dét at kunne lytte, er et ultra vigtigt, og måske endda ligefrem dét vigtigste redskab for børn, når det gælder børns sociale opdragelse. Kan man ikke lytte, bliver man som barn udelukket af legen. I en leg er der regler, måske er det nogle uskrevne regler, men en leg kræver som bekendt, at alle deltagere af legen kender regelsættet og følger reglerne. Ellers kan man ikke være med, og ryger automatisk ud af legen igen. Mens hvis alle deltagere er enige, både om reglerne, og måden man går til dem på, (ved at lytte til hinanden), kan legen fungere glimrende og i lang tid ad gangen.

Aktiv lytning, handler om at lære at lytte. Både lytte til hvad, andre siger, men af og til skal man huske at lytte til sig selv. Idag lever vi i en verden omgivet af støj. Aktiv lytning er en vigtig kilde til  vores allesammens indre sundhed. Samtidig kan en mere lydlig tilgang til verden omkring os, fx. som her med fuglestemmer, være med til skabe en følelse af indre ro.

"Gæt et pip" handler om, at inspirere børn til aktiv leg og lytning gennem fuglesang.

FORMÅL & VISION. 

Fugleinstallationen "GÆT ET PIP" har til formål at sætte børns undersøgelse af lyd igang. Samtidig ønsker vi, at få gjort børn interesserede i naturlyd på en eksperimenterende og sjov måde. "Gæt et pip" er en lærings- og lydinstallation, og delvist et forskningsprojekt. Så selvfølgelig har vi tænkt over, hvad fuglesang kan gøre for børnene, og måske også for deres voksne?

Fuglesangen kan indvirke på vores egen, indre sundhed. Vi ved også, at dét at forholde os kreativt til vores omverden, starter tidligt i livet. Derfor henvender "Gæt et pip" sig også primært til børn i legealderen.

Vi tror på, at man fra en tidlig alder, kan gøre børn interesserede i lokalmiljøet og den natur, de befinder sig i gennem en lydlig tilgang. Børns undersøgelse af fuglelyd, kan for det første gøre børn mere opmærksomme på deres omgivelser, men det kan også få dem til lytte og være mere tilstede, samtidig med at fuglesang generelt kan pirre børns nysgerrighed og opfindsomhed. Og dermed deres kreativitet. Det er idéen at børnene, som besøger "Gæt et pip" inspireres til at tage oplevelsen med fuglesangen med ind i deres leg. Børn forholder sig nemlig af sig selv opmærksomt, når de præsenteres for nye ting, som de "trickes" positivt af!

Vi håber, at"Gæt et pip's" specielle lydunivers, kan få kreative evner og kompetencer frem i alle, som besøger vores fugleinstallation. Vi har en ydmyg vision om, at at få skabt mere positiv opmærksomhed omkring alle de fantastiske fugle, som findes her i Danmark. Og derigennem lad børnene ekperimentere sig vej ind til deres kreative evner.

HVAD SKER DER MED VORES KREATIVITET, NÅR VI BLIVER VOKSNE?

Børn indeholder masser af kreativitet, både mht. evnen til at eksperimentere med farver, lyd, lys, musik - børn kan skabe "mening" ud af næsten hvad det hvadsomhelst, fordi de jo er små kreative væsener uden så meget filter. Desværre ser vi denne kreativitet forsvinde igen som dug for solen, når de nærmer sig voksenlivet. Og hvorfor mon det? Det er selvfølgelig ikke så af lidt en påstand, at sige, at vi alle skulle lide et vist tab af kreativitet efterhånden som vi modnes som mennesker, og bliver "voksne". Ikke desto mindre, tror vores lille "lyd-team" på, at "Gæt et pip" kan hjælpe børnene med at holde fast deres indre kreativitet og kerne, gennem oplevelser med fuglesang og naturlyd.

Visionen er, at vi vil skabe kreativitet gennem leg med fuglenes stemmer. Især fordi vi gerne ser, at flere børn beskæftiget med musik, hvv. som det kreativt legende og skabende menneske.

FUGLESANG SOM EN KREATIV PLATFORM?

Fuglesang ER DYBT KREATIVT at beskæftige sig med - som en leg i musik :-) Her må børnene selv ksperimenterersig frem, og udforsk fuglesangen, som et sprog i sig selv. "Gæt et pip" skal understøtte lysten og motivationen til en stærk, personlig, lytbar, spiselig og alle på alle måder musikalsk oplevelse!

GÆT ET PIP" er et kulturelt tilbud til børn i legealderen, og deres voksne om at få en særlig lydoplevelse. Vores fuglelydkasse skal give børn en fornyet interesse i fugle, ved at lære fuglenes stemmer bedre at kende.

At besøge "Gæt et pip" skal være et kreativt musikalsk input. Vi stiller skarpt på fuglenes sang på en måde, hvor børn selv styrer lyden, og dermed selv bestemmer, hvilken fugl, de vil høre. Lydoplevelsen er derfor helt og aldeles barnets egen.

Når man kommer ind i "Gæt et pip" installationen, som er et kæmpestort, og kreativt udformet "fuglehus" (Birdhouse), går fuglenes lyd igang, når man nærmer sig de interaktive fuglelydkasser. Det er dér, hele forvandingen sker. Lyduniverset ændrer sig til et sanseligt, flydende og organisk lydrum med alle fuglestemmerne, som vil strømme lige ud af fuglehuset.

HOLDET BAG "GÆT ET PIP":

Hvem er vi?

Vores team består hhv. af en forsker fra Aalborg Tekniske Universitet (AAU, Kbh.), en PHD-studerende, en superviser / forsker i høreteknik, samt en konservatorieuddannet rytmisk sanger- sangskriver, musiker og performer. Alle "Gæt et pip" projektets 4 medlemmer, er modne, erfarne folk, med hver sin professionelle tilgang til lyd, dvs. vi har alle en form for "ekspertise", som vi kan bruge til at formidle "LYD" videre til børn, på en alternativ måde. Vi forholder os eksperimenterende måde, og ønsker at give børn en mulighed for selv at undersøge, studere og dykke ned i hvad  "naturlyd" er for en størrelse.

Vi har selvfølgelig nogle super dygtige og proffe håndværkere, snedkere og en grafisk designer med os, som står klar med hammer og mejsel samt alskens tegneredskaber, så fugleprojektet kan blive præcis som er det er tænkt.

HOLDET BAG:

  • Tania Viit, Konservatorieuddannet Sanger/-Musikpædagog, musikalsk igangsætter, forfatter og idéudvikler. Har som sanger- og sangskriver mere end 15 års erfaring fra den nordiske musikscene, og optræder professionelt i forskellige bandkonstellationer/som solist rundt om i DK og i Norden, England og USA. Arbejder med lyd og tonekunst på flere forskellige platforme, udvikler bla. læringsspil for børn indenfor "Leg og Lyd". Mange årig erfaring som musikpædagog for børn i alderen 3+ (børnehave/SFO), samt musikunderviser på friskoler/folkeskoler af børn på 0-5 klassetrin på .



  • Erik Sikström, PhD studerende. AAU (Aalborg Tekniske Universitet, Cph). Arbejder indenfor sonic interaction design for VR. Kan skrive 4 års fokuseret arbejde fra AAU, Kbh. i research og undervisning på CV'et. Arbejder i dag som freelancer for div. firmaer i avanceret lydteknologi i DK/Sverige. Har desuden en MSc i "sound technology" fra "Luleå University of Technology", Sverige.



  • Stefania Serafin. Forsker, forfatter og underviser. AAU (Aalborg Tekniske Universitet, Cph). Stefania er ekspert i i sound-and musiccomputing. Hun arbejder primært med forskning indenfor sit hovedfag, sound-computing.  Faget handler om, at skabe og bygge lyd fra scratch.



  • Henrik Schønau Fog. (Associate professor). AAU (Aalborg Tekniske Universitet, Cph). Ekspert i høreteknik. Arbejder i krydsfeltet mellem læringsspil og lyd. Henrik er lydprojektets superviser.


HVEM HENVENDER "GÆT ET PIP" SIG TIL?

"Gæt et pip" henvender sig til alle børn fra ca. 3/4+. I "Gæt et pip" følges børn og voksne ad.

Installationen egner sig både som fælles oplevelse (børnegrupper/skoleklasser), men er også for unge, eller ældregrupper - samt til personer, som mere søger en egenoplevelse i det stille, for sig selv.

Vi henvender os også til fx. mennesker med en "hørenedsættelse".

HVOR KAN MAN BESØGE "GÆT ET PIP"?

Fugleinstallationen "GÆT ET PIP", er målrettet museer, kulturinstitutioner, skoler/børnehaver eller andre steder med divergerende legepladsmiljøer, hvor installationen kan få lov at stå indendøre.

"GÆT ET PIP" er prospekteret til at have fernisering i Sept. 2017. Vi ved endnu ikke noget om hvor. Det afhænger bla. af, om vi kan nå at få installationen færdigbygget, og om det vil lykkes at finde midler til finansieringen af lydprojektet. Vores budget lyder ligenu på ca. 60.000 DKK. (excl. montering). Vi søger både fonde, samt benytter booomerangs herlige platform til at finde midlerne.

Vi overvejer også, at "udstille" eller opsætte en "mini-model" af fuglekassen op sommeren over, dels for følge den klods hold, og dels for se hvordan den klarer sig hos målgruppen, og dels for samle data/evidens. Mere om dette, når der sker nyt!

HVAD ER FUGLEKASSEN "GÆT ET PIP", OG HVAD KAN DEN?

Udfra temaet, "Fugleliv i Danmark", fremstiller vi en 2 meter høj fuglekasse med interaktiv lyd. Men vi har ret høje krav til vore fuglekasse, som skal kunne lidt af hvert:

"Gæt et pip" er et interaktivt fuglehus (lydinstallation) med fuglelydkasser, som rummer forskellige velkendte fuglestemmer fra den danske natur. Installationen har lydkasser, man både kan lytte til og spille på. Gæt et pip" indeholder et enkelt "regelsæt", hvor brugerne af "aktiviteten" ledes igennem en serie af fuglelyde og fuglestemmer, som man skal lære at kende under brugen af aktiviteten. Undervejs undersøges fuglenes forskelligartede lyde: Sang, kald og skrig. Ved at lytte til fuglestemmerne, kan man også gætte på hvilken fugl det er, og på den måde lære at skelne fuglenes fra hinanden. Fuglehuset (Birdhouse) indeholder foruden lyd, også billedmateriale, samt beskrivelser af fuglene rundt i installationen. Men fokus er fuglesang :-)

Fuglestemmerne, som kommer ud af "Gæt et pip" interagerer med sit publikum vha de 3 interne faktorer: lyd, lys og bevægelse. Har man mod på mere, er der små lydopgaver/sanglege med fuglestemmer for de modige og kreative sjæle.

Her fra vores pippede lydplatform eksperimenteres der allerede på højtryk med både lyddesign, teknik og fremstilling af fuglesinstallationen, som vi har fået lavet tegninger, modeller o.m.a. til.

Det lyder altsammen lidt spændende, ik'? Vi synes det ihvertfald, og vi har da også allerede fået et par museeer med på idéen. Vi håber derfor, at finde nogle gode steder at sætte fuglekassen op, enten i et indendørs landskab, på museet/kulturinstitutionen, eller i et bymiljø, når "GÆT ET PIP" engang bliver "flyvefærdig" og stor nok til at klare sig selv:-)

Men før vi når så langt, skal fuglekassen jo først lige produceres og fremstilles.

VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP - HØR HER HVORFOR?

Vi er KUN LIGE gået i gang med Gæt et pip" fugleprojektet, som er i sin spæde opstart.

Foreløbig har vi fremstillet en lille mini model af fuglekassen, for at forsøge at få fuglelyden ind i fuglekassen. Vi syntes, det var nødvendigt at prøve idéen af, (den lille model), inden vi går videre med næste skridt, som er at bygge den rigtige, store fugleinstallation, med et noget mere komplekst og krævende lyd,- lys og bevægelsesdesign, som vi selv leverer og implamenterer i "GÆT ET PIP" installationen (den store model).

Vores projektgruppe eksperimenterer med teknik, og makker med konstruktionen af selve fugleinstallationen, inden det den bygges med hjælp fra professionelle snedkere og tømrere, grafikere og layout'ere. Det er vigtigt, at installationen fungerer æstetisk samt funktionelt, sammen med de interaktive fuglestemmer, så den er nem og børnevenlig at gå til.

Derfor kære fuglevenner, håber vi rigtig meget på et kærkomment bidrag fra dig/jer derude, som læser dette indslag og fatter sympati for vores vidunderlige fuglesangsprojekt. Alle bidrag er velkomne og vil falde på et varmt sted :-)

STØT "GÆT ET PIP".

Vælger du at støtte projektet, vil du 1) Støtte produktionen af hele lydinstallationen, "Gæt et pip". 2) Støtte udbredelsen og kendskabet til dansk fugleliv, og de skønne naturområder, som vi har i Danmark, hvor fuglelivet kan udfolde sig frit uden menneskers indblanding, bygger etc. 3) Give børn et personligt og levende forhold til fuglene og deres lyde gennem en sjov, fantasifuld og aktiv leg med fuglestemmer. 4) Holde liv i vores almene viden om fuglene, myter, historier og anekdoter, som rodfæster os i en fælles fortid og historie om at bevare det helt unikke lydunivers, som fuglesang til alle tide har repræsenteret. 5) Få en udvidet forståelse af, hvorfor stærke naturoplevelser er et så utroligt vigtigt aspekt af dét, at være et "helt" og intakt menneske. 6) Styrke børns evne til musikalsk udfoldelse og leg med toner, dynamik og rytmik som læres igennem GÆT ET PIP's formidling af "fuglesprog" i et specialdesignet fuglehus med interaktiv lyd. 7) At lære fuglene at kende på deres lyd eller sangens særlige mønster, klangfarve, rytmik og metrik, som er noget helt unikt og særegent, man ikke finder andre steder hos levende arter, end ja, hos netop fuglene :-) Det skulle da lige være hos delfinerne, som også kommunikerer gennem et yderst avanceret og musikalsk tonesprog. 7) At styrke børns kreative leg med og undersøgelse af lyd, bla. gennem fugleinstallationens forskellige tilgange til fuglestemmer, sangelege o.m.a. 8) Støtte op om bevarelsen af Dansk fugleliv, ved at skabe postitiv fokus omkring fuglenes sang.

ALLE donationer støtter helt automatisk udbredelsen og kendskabet til alle de fantastiske fugle og fuglestemmer, som vi bør arbejde på at bevare,  uanset om vi er rurale eller urbane. "Gæt et pip" projektet vil arbejde for, at bevare naturens "wild life" og fugleliv i det danske, frodige landskab. Husk på, mennesket e ikke en øde ø. Vi behøver hjælp fra andre levende væsener, også de bevingede - for at passe på vores lille, fine klode.. !

TEKNIKALITETERNE

De via crowdfunding indkomne penge, vil altsammen hjælpe GÆT ET PIP projektet til at blive realiseret :-)

Ethvert bidrag er kærkomment. Intet er for småt, ej heller for stort. At bygge en syngende fuglelydkasse er en sag for catacumberne, men det er nu engang dét, som vi har valgt.

Vi håber og tror i al beskedenhed på, at vi kan flytte om ikke bjerge, så ihvertfald flytte børn og fugle et nyt sted hen med vores sjove og lidt crazy fuglelyd-kasse. Og vi føler os også overbeviste om at den nok skal få et liv til stor glæde for de børn og voksne, som kommer og besøge den ude på "stederne"og museerne, eller hvor "Gæt et pip" nu får lov at stå . Og forhåbentlig er den til den tid fuld af pep og pip!

Giver du os en hånd med på vejen, i form af et beløb, ja så vil vi også gerne belønne dig med et særlig gave. Vælger du fx. støtte projektet med mere end "tornirisk- ELLER halemejse-pakken", så modtager du fx. et designet kunstpostkort helt gratis, eller måske modtager du en indrammet foto af en udvalgt fugl, taget af en prof. fuglefotograf :-) Der er også plakater og anden merchandise undervejs, som vil kunne købes når installationen går i luften.

NOTE. Projektet er et 'flexible funding' projekt. Hvilket vil sige, at selvom målbeløbet ikke nås, går pengene til projektet alligevel. Som crowdfunder får du altså ikke dine penge retur, som normalt med 'alt eller intet' projekter. Du støtter "Gæt et pip" projektet uanset resultatet af crowdfundingen!







Når du støtter projektet, får du en email med en bekræftelse på din støtte. I denne står er, at pengene går retur, hvis ikke projektet er 100 % funded - det er altså ikke tilfældet!.."







Alt vi mangler nu, er bare DIN hjælp!

LÆS MERE OM MÅDERNE, DU KAN STØTTE "GÆT ET PIP" LYD- OG LÆRINGSINSTALLATIONEN HER:

TORNIRISK  (Donationspakken) Ved beløb på eller større end 20,00 DKK.                                                                                                                                                                                                                    

Med dette bidrag støtter du som helhed produktionen af "Gæt et pip" installationen, som går ud på at integrere velkendte fuglestemmer i børns leg, som de både kan inspireres af, og føle sig musikalsk hjemme i. Du støtter samtidig enhver kulturel formidling af den innovative lydinstallation, som vi tilbyder kulturinstitutioner, museer eller andre steder med divergerende legemiljøer. Støtter du med dette beløb, giver du derfor GÆT ET PIP et vellydende, sødtmuntert: "IIII-AAAH" (Frit oversat til menneskesprog: YYYEAAH"). Vi kvitterer herfor med et sødmuntert PIP og en kæmpekrammer.

HALEMEJSEN (Basispakken) Ved beløb på eller større end 55,00 DKK

For dette bidrag modtager du én invitation til ferniseringen på "Gæt et pip", (forventet ferniseringstidspunkt: Sensommeren/-efteråret 2017). Du støtter samtidig produktionen af "Gæt et pip" installationen, som går ud på at integrere velkendte fuglestemmer i børns leg, som de både kan inspireres af, og føle sig musikalsk hjemme i.  Samtidig  støtter du vores nørdede arbejde med det innovative lyddesign, der som en specialsyet løsning skal fitte den relativt store, 2 meter høje og 3 meter brede fugleinstallation. Du støtter også AL tværkunstnerisk formidling af projektets ultimativt vigtigste målsætning, som handler om at skabe interaktion mellem børns leg og fuglenes sang vha. "NATURLYD":  fuglenes sang, kald og skrig, og som strømmer lige ud af installationens mange fuglekasser. Her støtter du samlet set, både en del af indmaden (fuglehus med lyddesign) som findes inden lyd-installationen, og ikke mindst støtter du selve formidlingen af det interaktive lydunivers, som tilbydes "Gæt et pip's" besøgende.

Støtter du med dette beløb, giver du derfor GÆT ET PIP et melodisk, frisk halemejse: ”DII-DII-D". Vi projektet Vi kvitterer herfor med et VELOPLAGT OG TAKNEMMELIGT HALEMEJSE KVIDDER.

DOMPAPPEN (Standardpakken) Ved beløb på eller større end: 100,00 DKK.                                                                                                                                                                                                               

For dette bidrag modtager du BÅDE en invitation til ferniseringen på "Gæt et pip", (forventet ferniseringstidspunkt: Sensommeren/-efteråret 2017), SAMT ét stk. gratis, lækkert designet kunstpostkort med én af de dejlige sangfugle, som vi har valgt at fremhæve i "GÆT ET PIP", og som du modtager ved dit fremmøde til ferniseringen.

Du støtter vores udgifter til lyddesignet (fuglesangen), men du støtter også entreprenørarbejdet med at bygge den 2 m. høje og 3 m. brede lyd-installation (fuglekassen). Du støtter også en anden vigtig detalje, nemlig produktionen af et specialfremstillet lydkasse-tag, der følger installationens rå, naturlige og robuste og fuglevenlige udtryk.Og så støtter du her al tværkunstnerisk formidling af projektets ultimativt vigtigste målsætning, som handler om at skabe interaktion mellem børns leg og fuglenes sang vha. "NATURLYD": fuglenes sang, kald og skrig, og som strømmer lige ud af installationens mange fuglekasser. Lydene handler om børns undersøgelse af fuglesang.

Støtter du med dette beløb, giver du derfor GÆT ET PIP et stort, velklingende: "DJYY" dompapfløjt. Vi kvitterer herfor med 2-3 OVERVÆLDEDE DOMPAP-FLØJT. 

BOGFINKEN (Standardpakken) Ved beløb på eller større end 250,00 DKK.                                                                                                                                                                                                                   

For dette bidrag modtager du én invitation til ferniseringen på "Gæt et pip", (forventet ferniseringstidspunkt: Sensommeren 2017) + hele 2 stk. lækkert designede kunstpostkort med to dejlige sangfugle, som vi fremhæver i "Gæt et pip". Tingene modtager du gratis ved dit fremmøde til ferniseringen. Du støtter her vores udgifter til lyddesignet (fuglesangen) + byggeriet (fuglehuset) + overdækning (lydkassens tag) + produktionen af de interaktive, farvestrålende fuglelydkasser, som også hører med til installationen.

Støtter du med dette beløb, giver du derfor GÆT ET PIP med et lystigt "Det-det-ka'-jeg-si'-li'så-tit-det-ska'-være". Vi kvitterer glædeligt overraskede herfor med 4-5 KÆMPEGLADE FINKEKALD.

MUSVÅGEN  (Bronze pakken) Ved beløb på eller større end: 500,00 DKK.

For dette bidrag modtager du en invitation til ferniseringen på "Gæt et pip" + du får hele 3 stk. lækkert designede kunstpostkort med dejlige sangfugle, som vi fremhæver i "Gæt et pip" + du får ét indrammet billede med passepartout af en smuk fugl, som vi synes, egner sig særligt godt til at komme i glas og ramme :-) Tingene modtager du gratis ved dit fremmøde til ferniseringen.

Du støtter her vores udgifter til lyddesignet  (fuglesangen) + byggeriet (fuglehuset) + overdækning (lydkassens tag) + produktionen af de interaktive og farvestrålende fuglelydkasser - og så støtter du hér som noget ekstra, udgiften til grafisk design/layout og tryk af fugleplancherne.

Støtter du med dette beløb, giver du derfor GÆT ET PIP  et miavende "PIIIIJAUU" med på vejen. Vi kvitter herfor med 6-7 JUBLENDE ROVFUGLE SKRIG.

RØD GLENTE (Sølvpakken) Ved beløb på eller større end: 1000,00 DKK.

For dette bidrag modtager du en invitation til ferniseringen på "Gæt et pip" + du får hele 4 stk. lækkert designede kunstpostkort med dejlige sangfugle, som vi fremhæver i "Gæt et pip" + du får ét indrammet billede med passepartout af en smuk fugl, som vi synes, egner sig særligt godt til at komme i glas og ramme :-) Tingene modtager du gratis ved dit fremmøde til ferniseringen.

Du støtter her vores udgifter til lyddesignet  (fuglesangen) + byggeriet (fuglehuset) + overdækning (lydkassens tag) + produktionen af de interaktive og farvestrålende fuglelydkasser - og så støtter du hér som noget ekstra, udgiften til grafisk design/layout og tryk af fugleplancherne, og bag matteret glas.

Støtter du med dette beløb, giver du derfor GÆT ET PIP  et højt, "PIIIUUIIV" med på vejen. Vi kvitterer med 8-9  TAKNEMMELIGE OG INTENSE ROVFUGLESKRIG. 

KONGEØRNEN  (Guld pakken) Ved beløb på eller større end 1250,00 DKK.

For dette bidrag (udgifter til indpakning og forsendelse inkluderet) modtager du én invitation + en gæstebillet  til ferniseringen på "Gæt et pip" + 5 stk. gratis tilsendte kunstpostkort af de dejlige sangfugle, som findes i "Gæt et pip" + du får tilsendt ét indrammet billede med passepartout af en smuk fugl, som vi synes, egner sig særligt godt til at komme i glas og ramme :-)

Du støtter her vores udgifter til lyddesignet  (fuglesangen) + byggeriet (fuglehuset) + overdækning (lydkassens tag) + produktionen af de interaktive og farvestrålende fuglelydkasser, grafisk udsmykning af en dobbeltvæg. Du støtter også al illustration og grafik, layout, print og montering af fugleplancherne bag matteret glas, samt opgaver og billeder af udvalgte, fantastiske fuglearter. Som noget ekstra støtter du montering af et "hemmeligt" rum, som børnene nok kommer til at høre om inden de besøger "Gæt et pip", og vi kan godt love, at vi skam også har fundet på alletiders camouflage til del ekstra godbid.

Støtter du med dette beløb, giver du derfor GÆT ET PIP et sjældent hørt klangfuldt “KYAAK” fra en veltilpas kongeørn, som virkelig vil kunne mærkes på den tunge bane, da vi står og gerne skulle have projektet færdigt nu i sensommeren 2017. Vi nejer og bukker, og kvitterer med 10 KÆMPE HØJE OG IMPONERENDE ØRNESKRIG.

PS. Alle donationer er helt og aldelse kærkomne og vil falde på et varmt sted :)

"GÆT ET PIP" er fuglesang og musikalsk kreativitet til alle børn fra alderen 3/4 + og frem, men når det er sagt, skal mennesker i ALLE aldre da skal være så hjerteligt velkomne til at besøge fuglehuset.  Vi ønsker at mangfoldiggøre interessen for dansk fugleliv - og det er hos alle børn, såvel i byen som på landet.

Med din/jeres støtte kan vi nå langt ud med vores budskab. Støt projektet og vær med til at bevare børns kreativitet for musik, leg og sang, og støt samtidig hermed bevarelsen af naturens "wild life" og beskyttelse af fuglearter i Danmark, deres yngel og levesteder.

VI SES DERUDE - NU GLÆDER VI OS BARE TIL AT KOMME RIGTIGT IGANG , PIIP PIIP:-)

 

 
TORNIRISK (Donationspakken) Ved beløb på eller større end 20,00 DKK
Minimumsbeløb 20,00 For dette bidrag modtager du én invitation til ferniseringen på "Gæt et pip" (forventet ferniseringstidspunkt Sept. 2017). Med dette bidrag støtter du som helhed produktionen af hele "Gæt et pip" installationen, som går ud på at integrere velkendte fuglestemmer i børns leg, som de inspireres af musikalsk og føler sig hjemme i. Du støtter al tværkunstnerisk formidling af projektets vigtigste målsætning: at skabe interaktion mlm. børns leg og fuglesangen i et særligt lydunivers.
HALEMEJSEN (Basispakken) Ved beløb på eller større end: 55,00 DKK
Minimumsbeløb 55,00 For dette bidrag modtager du én invitation til ferniseringen på "Gæt et pip" (forventet ferniseringstidspunkt, Sept. 2017). Du støtter samtidig støtter vores nørdede arbejde med det innovative lyddesign, der som en specialsyet løsning skal fitte den relativt store, 2 meter høje og 3 meter brede fugleinstallation. Endelig støtter du al tværkunstnerisk formidling af projektets vigtigste målsætning: at skabe interaktion mellem børns leg og fuglenes sang i et særligt lydunivers.
DOMPAPPEN (Standardpakken) Ved beløb på eller større end: 100,00 DKK.
Minimumsbeløb 100,00 For dette bidrag modtager du både en invitation til ferniseringen på "Gæt et pip", (forventet ferniseringstidspunkt: Sept. 2017) + ét stk. lækkert designet kunstpostkort af en skøn sangfugl, vi har valgt at fremhæve i "GÆT ET PIP, som fås ved dit fremmøde til ferniseringen. Du støtter udgifter til lyddesignet + entreprenørarbejdet m. at bygge den 2 m. høje og 3 m. brede lyd-installation + du støtter produktionen af et specialfremstillet tag.
BOGFINKEN (Standardpakken) Ved beløb på eller større end: 250,00 DKK.
Minimumsbeløb 250,00 For dette bidrag modtager du BÅDE én invitation til ferniseringen på "Gæt et pip", (forventet ferniseringstidspunkt, Sept. 2017) + hele 2 stk. lækkert designede kunstpostkort med dejlige sangfugle, vi har valgt at fremhæve i "GÆT ET PIP" ved dit fremmøde til ferniseringen. Du støtter indmaden (lyddesign m. fuglesang) + byggeriet (fuglehuset) + produktionen af de interaktive, farvestrålende lydkasser med fuglesang.
MUSVÅGEN (Bronze pakken) Ved beløb på eller større end: 500,00 DKK.
Minimumsbeløb 500,00 For dette bidrag modtager du en invitation til ferniseringen på "Gæt et pip" + du får hele 3 stk. lækkert designede kunstpostkort af fine sangfugle + du får ét indrammet billede med passepartout af en smuk fugl, som vi synes, egner sig særligt godt til at komme i glas og ramme :-) som du modtager ved dit fremmøde til ferniseringen. Du støtter indmaden (lyddesign m. fuglesang) + byggeri (fuglehuset) + produktion af fuglelydkasser og grafisk design/layout af et fugleplancherne.
RØD GLENTE (Sølvpakken) Ved beløb på eller større end: 1000,00 DKK.
Minimumsbeløb 1.000,00 For dette bidrag modtager du én invitation til ferniseringen på "Gæt et pip" + du får 4 stk. lækkert designede kunstpostkort med dejlige sangfugle, som vi fremhæver i "Gæt et pip" + du får ét indrammet billede med passepartout af en smuk fugl, vi synes, egner sig særligt godt til at komme i glas og ramme :-) Tingene modtager du ved dit fremmøde til ferniseringen. Du støtter udgifter til indmaden (lyddesign med. fuglesang) + byggeriet (fuglehuset) + matteret glas til fugleplancher.
KONGEØRNEN (Guld pakken) Ved beløb på eller større end: 1250,00 DKK.
Minimumsbeløb 1.250,00 For dette bidrag (udgifter til indpakning og forsendelse inkluderet) modtager du en invitation til ferniseringen på "Gæt et pip" + 1 gæst, 5 stk. tilsendte kunstpostkort af dejlige sangfugle, som vi fremhæver i "Gæt et pip" + du får tilsendt ét indrammet billede med passepartout af en smuk fugl, vi synes egner sig særligt godt til at komme i glas og ramme :-) Du støtter indmaden (lyddesign m. fuglesang) + byggeri (fuglehuset) + fuglelydkasser + væggrafik + et hemmeligt rum i huset.
Partnerskaber