Produktion af miljø-bind får udsatte kenyanske piger tilbage i skole

1.445,00 kr. 2.89% af 50.000,00 kr.

2

crowdfunders
udløbet
UngEnergi @ungenergi

medlem siden 3. april, 2017

Om projektet

Kenyansk ungdomsgruppe vil producere miljørigtige hygiejnebind - og sende børn og unge tilbage i skole

Miljøgruppen Vuka Sasa søger 50.000 kr. til opstart af produktion og distribution af genbrugelige og miljørigtige hygiejnebind. Det beløb vil det danske ungdomsnetværk UngEnergi hjælpe dem med at crowdfunde. Vil du være med?

Teenagepiger og unge mødre i området Nyalenda i det vestlige Kenya kæmper mod fattigdom. Med begrænsede ressourcer, hvor der kun er råd til mad, er der ikke penge til basale hygiejne indkøb. For disse piger betyder det helt konkret, at der ikke er råd til bind. Det har store konsekvenser for især pigerne, som i menstruationsperioden ikke har mulighed for at tage i skole. Ikke blot giver det en følelse af skam og stigmatisering, det har også afgørende betydning for pigernes skolegang og arbejdsliv og dermed muligheden for at kæmpe sig ud af fattigdom.

Det skal være slut, mener miljøgruppen Vuka Sasa, der består af unge frivillige, der selv er opvokset i området. De søger derfor 50.000 kr til opstart af produktionsvirksomhed samt undervisning og udbredelse af de miljørigtige og genbrugelige hygiejnebind i Nyalenda-området i Kenya.

Unge møder unge

Projektet og indsamlingen er resultatet af mødet mellem unge danske frivillige fra UngEnergi og unge fra miljøgruppen Vuka Sasa. Søren Bøge, frivillig i UngEnergi, fortæller om sit møde med Vuka Sasa sommeren 2016 i Kenya:
"Jeg er vildt imponeret over Vuka Sasa. Det er dem, som kender til hverdagsproblemerne i Nyalenda, så de ved også, hvad der kan gøre en forskel. Det kan de her miljørigtige bind gøre - og det skal bare lykkes", fortæller Søren Bøge, der er lead på indsamlingen i Danmark.

Derfor skal du støtte Vuka Sasa

Du støtter unge mennesker, som har kompetencer og businessplan klar, men som mangler kapital til at virkeliggøre deres projekt. Hele produktionen er lokal forankret og vil kunne hvile i sig selv på baggrund af indsamlingen, da der vil være en mindre indtægt på salg af hygiejnebind. De indsamlede midler vil derfor fungere som kick-starter for en solid og god indsats. Vuka Sasa skal bruge midlerne til at:

  • Etablere produktionsenhed, blandt andet køb af symaskiner og ansættelse af sy-piger (31.300 kr for udstyr og 6000kr for personale)

  • Indkøbe materialer til at lave genbrugsbindene – primært genbrugsmateriale (6500 kr)

  • Træne kvindelige lærere og rektorer i pigernes problemer (4700 kr)

  • Udbrede og sælge hygiejnebind (5200 kr)


Det vil projektet resultere i:

  • Produktion af 10.000 miljørigtige menstruationsbind i genbrugsmaterialer

  • Forbedring af 5000 udsatte pigers skolegang

  • Mindre stigmatisering af menstruation i Nyalenda-området hos pigerne og deres familier

  • Lokale kvinder ansættes i produktionen

  • En bæredygtig virksomhed, der fortsat kan biddrage med genbrugsbind efter indsamlingsmidlerne er brugte


Om UngEnergi

UngEnergi er ungdomsafdelingen i miljøorganisationen VedvarendeEnergi. Vi er et netværk af unge, som arbejder for at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne og arbejde sammen for en bæredygtig verden. Dette sker kun igennem unges engagement, da det er dem, der er nøglen til at vende klimaforandringerne. Læs mere på www.ve.dk/UngEnergi

 

 

 
Partnerskaber