FROSTBITE 2016

10.000,00 kr. 100.00% af 10.000,00 kr.

33

crowdfunders
udløbet
David Lautrup @ihsevent

medlem siden 31. oktober, 2016

Om projektet

FROSTBITE 2016;
ET URBANT NONPROFIT EVENT

Når ski- og boardkultur sættes i en urban kontekst...


VÆR MED TIL AT REALISERE ET INNOVATIVT OG UNIKT FREESTYLE SKI- OG BOARDEVENT I HJERTET AF AARHUS!


 

FROSTBITE 2016

Sport & Event linjen (SE) på Idrætshøjskolen i Sønderborg præsenterer FROSTBITE 2016 - et urbant non-profitevent med fokus på ski- og boardkulturen i Danmark. Heldagseventet afholdes lørdag d. 3. december på Godsbanen; Aarhus’ tværfaglige kunst- og kulturproduktionscenter. Omdrejningspunktet er en jib session, hvor snowboardere og skiere kører ned ad en rampe, og rammer enten et hop eller et rail (gelænder), hvorpå der laves forskellige tricks. FROSTBITE er åbent for alle, og deltagerne vil opleve at være en del af en levende stemning, der hjælpes på vej af en kommentator, en hypeman samt en DJ.

 

BY IDRÆTSHØJSKOLEN I SØNDERBORG

SE består af 16 kreative og energiske unge elever samt to undervisere, der alle brænder for projektet. Foruden en masse gå-på-mod og faglig kompetence, har vi et solidt og støttende bagland i form af højskolen og mange gode samarbejdspartnere.

 

JIBSESSION OG WORKSHOPS

Omdrejningspunktet er en jibsession for såvel nysgerrige besøgende som dygtige freestyle riders. Parkområdet er unik i størrelse og setup, så selv den erfarne rider vil blive udfordret. Ydermere byder FROSTBITE på en række publikumsinvolverende workshops - eksempelvis kan du kaste dig ud i rulleskiskydning eller øve dine boardtricks og -grabs på særlige "trampolinboards" inden du forsøger dig i "parken". I det hele taget er eventpladsen dagen lang spækket med lækre aktiviteter og showcases, hvor du bl.a. kan opleve en gruppe svedige graffitimalere fra Hip Hop Hub udforme kunstværker til beats af DJ'en, ligesom der også er mulighed for at afprøve de nyeste boardspil.

 

BADASS BOX SESSION

I samarbejde med Playground SNOW er det lykkedes at sikre den årlige jibkonkurrence, Badass Box Session - et samarbejde, der i høj grad blåstempler det subkulturelle aspekt. Du sætter af på en femmeter høj rampe, herefter byder jibområdet på flere sprøde lines bestående af kicker, rails o.lign. Er du lidt sejere end de andre på diverse obstacles, har du mulighed for at vinde lækre præmier! Læs meget mere herom på Facebook eventet, hvor tilmeldingsguidelines til Badass Box Session ligeledes er at finde!

 

MEGET MERE END EN RAMPE

På trods af manglende geologiske forudsætninger (ingen bjerge i DK), bidrager FROSTBITE med en unik mulighed for at dyrke ski- og snowboardsport herhjemme. Ved at trække vintersporten ud af Alperne og i stedet placere den i et urbant miljø, skabes et spændende clash med og i samspil med byen. Visionen med FROSTBITE stikker dog dybere end blot at sætte rammerne for en jibsession i anderledes rammer. Det er vort ønske at eksponere, skabe samt udbrede interessen for freestyle ski og snowboardkultur blandt eventets deltagere - nysgerrige nybegyndere såvel som erfarne freestylere. Dette opnår vi gennem en legende tilgang til workshops, der netop skaber miljøet omkring rampen og jibområdet. Alle workshops er ski/boardsportsrelaterede og består af ”boardjumping”, rulleskiskydning og slackline.

 

AFTERSKISTEMNING OG ØSTRIGSKE SPEZIALITÄTEN

Er tæer og fingre forfrosne eller har du bare brug for et lille afbræk, kan ”Alpehytten” varmt anbefales. Foruden duft- og smagsfyldte afterskiklassikere bydes du her velkommen i et stemningspræget loungeområde med slå-søm og spilhygge mens tyske schlagerhits fylder hytten - akkurat som var du på ski i Østrig. Når dagen går på held skifter stemningen i ”Alpehytten” til afterskibar med iskolde fadøl og ikke mindst lækre toner fra livebandet, Partyfact Collective, der byder op til fællessang og -dans.

 

STØT OS FORDI...:

Vi har på nuværende tidspunkt sikret finansiering af jib-området gennem Gadeidræt, ligesom vi har etableret enkelte aftaler med relevante samarbejdspartnere. For at komme i mål med eventet, mangler vi dog fortsat 10.000 DKK øremærket workshops, som vi håber at rejse i samarbejde med Jer.

Har det vækket din interesse, kan du holde dig opdateret på begivenhedssiden, https://www.facebook.com/events/215365812208484/, hvor vi løbende holder Jer opdateret med nye og spændende tiltag. Har du spørgsmål til FROSTBITE, eller ønsker at deltage i Badass Box Session så kontakt os på david@ihs.dk

 

STØT FROSTBITE og bidrag til, at sneen falder i Aarhus d. 3. december. HUSK, at det er gratis at deltage!

Vi ses...
Partnerskaber