Mesterværk af P.C. Skovgaard til Viborg

0,00 kr. 0.00% af 300.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Skovgaard Museet @skovgaardmuseet

medlem siden 14. september, 2016

Om projektet

Et af P.C. Skovgaards bedste malerier fra guldalderen kommer til salg, og det vil Skovgaard Museet gerne købe. Bidrag til, at værket kommer til Viborg.

Peter Christian Skovgaard er en af den danske guldalders største kunstnere. Nu kommer et af hans mesterværker, på auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Skovgaard Museet har et meget stort ønske om at købe dette maleri til samlingen for at sikre, at dette unikke nationalklenodie kommer til Viborg og sætter Skovgaard Museet på landkortet, sådan som Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke gjorde det for over 100 år siden.

Maleriet er et imponerende og pragtfuldt nordsjællandsk landskab fra starten af 1840’erne, hvor P.C. Skovgaard slog sit navn fast som en af sin generations største landskabsmalere. Fra beskedne kår i landsbyen Vejby i Nordsjælland udviklede han sig til at blive én af de mest anerkendte kunstnere i den danske guldalder samt professor på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hans billeder af den grønne bøgeskov og kysterne er indbegrebet af den danske natur.

Dette er det sidste af Skovgaards hovedværker, der ikke er i museumseje. Derfor vil det være yderst eftertragtet på auktionen, og vi er allerede blevet kontaktet af andre museer, som gerne vil købe maleriet. På grund af denne konkurrence kan vi forudsige, at værket vil blive solgt til langt over vurderingen på 6-800.000 kr. Vi mener dog, at dette værk hører hjemme i Viborg. Støtte fra Viborg kan være med til at sikre, at dette pragtværk får et nyt, permanent hjem her i byen. Købet af dette maleri vil understrege Skovgaard Museets rolle som en af Viborgs centrale aktører på kulturområdet, der bidrager til turisme, positiv omtale og en øget omsætning i hele kommunen fra museets gæster, hvoraf 70 % kommer fra udenfor Viborg Kommune.
Partnerskaber