Vejen til toppen!

0,00 kr. 0.00% af 50.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet

Om projektet

Handicappet og sport?

Hvordan får man sport, handicap og økonomi til at hænge sammen? Det spørgsmål er stillet mange gange, men med hjælp fra sponsorer og støtte fra forældre er det lykkedes. Men når man vil være med i toppen, så er det ikke nok kun at gå halvt ind i projektet, men man skal kunne gøre det 300%. Hvis du vil være den bedste, så må alle midler og betingelser også være der. Det er ikke altid nemt at få en hverdag, som handicappet til at gå op, samtidig med at du skal dyrke din passion, og tjene penge til det.

En lille kort historie om projektet for mig – nemlig at nå toppen indenfor paradressur.

I 1998 kom jeg ud for en alvorlig ulykke! 5 år gammel og på vej hjem fra SFO. Alt var godt lige indtil en bil kører ud foran min mor og jeg for fuld stop. Det næste der nu venter er en lang og sej kamp for at komme tilbage livet. Air bag’en ryger ud i hovedet af mig og giver mig en hjerneblødning i venstre side. Selen skærer halsen over og deriblandt luftrør og spiserør. Højre skulder er knust. Højre kæbe brækket. Højre lårben er revet over på midten. Venstre lunge punkteret. Man skulle mene at sådan en tur for en 5-årig pige ville tage livet af hende. 98% erklæret død var dommen fra lægerne. Men stædig som jeg er, kæmpede jeg mig tilbage til livet efter 14 dage i kunstig koma. Dog havde det også sine konsekvenser. Lægerne fik mit lårben til at vokse forkert sammen, og måtte endnu en gang brække det, det har medført at jeg i dag er 2 cm længere i højre side, og har følgeskader i knæ og hofter. Efter opvågningen kunne jeg hverken kommunikere eller gå. 6 mdr. gik med genoptræning og mine forældre kæmpede for at være hos mig. Jeg havde en ide om at sygeplejerskerne ikke måtte vaske sår eller hjælpe mig. Jeg er kommet til at gå, og snakke fint, og er velfungerende, men der er også følgeskader, såsom nerveskader i højre side, og motorikbesvær.

Da jeg 1 år efter ulykken skulle begynde at finde en fritidsaktivitet faldt valget på ridning. Ridningen hjælper mig rigtig meget til at holde kroppen i gang! Uden den sad jeg i en kørestol. I 2012 fik jeg en stor hest. Og det skulle vise sig at være starten på noget fantastisk!

I 2014 blev vi en del af landsholdet, og fik 2 x guld til Nordisk Mesterskab. Flere placeringer i udlandet, og 1.reserve til VM.

2015 bød på endnu mere! 2 x guld til Nordisk Mesterskab, placeringer i udlandet, udtagelse til EM og sluttede med en 5.plads, sølle 0,5 point fra medaljen.

2016 skulle vise sig at blive et blandet år. Januar mdr. bød på nogle fantastiske resultater til stævne i Holland, og vi havde kvalificeret os til PL i Rio i første forsøg. Derefter blev vi udtaget til at ride et stævne i Doha i Qatar. En invitation af Sheik Khalifa. Her blev det til en sejr og 2 anden pladser. Vi stod, som et stærkt kort i forhold til Rio. Det skulle dog vise sig at blive det sidste fantastiske for i år. Hesten er skadet, og udtagelsen til Rio skal falde. Vi får den utaknemmelige plads, som 1.reserve igen. Vi holder dog optimismen høj i vores team, indtil vi 2 mdr. senere står med en hest med et brækket ben. Rio er pludselig MEGET langt væk, og drømmen om at kæmpe om pladserne på podiet er knust.

Derfor er projektet at finde midler til hjælp af endnu en hest, eller midler til at hjælpe med udgifterne i hverdagen.

Forventningerne for 2017 er deltagelse ved EM i Göteborg. Og det langsigtet mål er selvfølgelig deltagelse ved PL i 2020.
Partnerskaber