Ulven kommer – støtte til studietur og videreuddannelse

15.250,00 kr. 127.08% af 12.000,00 kr.

44

crowdfunders
Udløbet
Dorthe Rasmussen @dvndorthe

medlem siden 22. februar, 2016

Om projektet

Mit navn er Dorthe Rasmussen og jeg har arbejdet professionelt med ulve siden 2005. Jeg er uddannet hundeadfærdstræner og jeg har specialiseret min viden og fået praktiske erfaring i arbejdet med ulv fra flere ansættelser rundt omkring i verden. Blandt andet ved Polar Zoo i Norge,og ved et fransk redningscenter for traumatiserede ulve, samt en længerevarende intership i Wolf Park i USA.

Studieophold i 3 mdr. i Wolf Park, USA

Jeg har modtaget en helt særlig invitation til at være praktikant hos Wolf Park i Indiana i USA i forbindelse med et ulvesocialiseringsprojekt -  en type projekt, der kun forekommer få steder i verden. Vi er i alt tre praktikanter der er blevet headhuntet til denne opgave; en fra Australien, en fra Irland og så mig. Wolf Park er en nonprofit-organisation, som er verdensførende inden for forskning og forvaltning af ulv. De bidrager derfor også til en lang række afgørende forskningsprojekter på området. Udpegningen er et kæmpe professionelt skulderklap og praktikopholdet giver mig en hel unik mulighed for at lære af nogle af verdens absolut vigtigste eksperter på området. Det vil i høj grad videreudvikle mine kompetencer og ekspertise på området. Endvidere vil det udvide mit netværk med afgørende sparringspartnere.

Socialisering af ulv

Det er ikke første gang jeg er en del af et ulvesocialiseringsprojekt. I 2009 og 2010 fik jeg den specielle udfordring, at deltage i et socialiseringsprojekt med ulve i Polar Zoo. Begge år levede jeg i tæt sammenhørighed med et kuld ulvehvalpe i deres første fire levemåneder. Ulven er et myteomspændt dyr og det er de færreste, der kender til deres frygtsomme natur. Intentionen med socialiseringen og hermed denne særlige menneskekontakt, som består af en decideret opfostring er hvalpene, er, at nedsætte ulvenes genetiske frygt for mennesker samt at vænne dem til omgivelserne og de stressmomenter, livet i en dyrepark altid naturligt indebærer uanset indhegningens størrelse. Formålet med projektet er herudover at skabe en øget velfærd for fangeskabsulve og samtidig giver det os dyrepassere mulighed for at gå ind i indhegningen til ulvene, interagere med dem, tilse dem for skader og studere dem tæt på, uden de bliver direkte påvirket af vores tilstedeværelse til forskel for normale fangeskabsulve.

Socialiseringsprojektet i USA vil give mig et grundigt indblik i, hvordan verdens førende arbejder på området og det vil både perspektivere min egen viden og skabe nye kundskaber.

Mere hands on viden om ulv i Danmark

At erhverve ny viden og lære af de bedste på et så specielt område, er også vigtig set i en dansk kontekst. Jeg har fulgt aktivt med i ulvens tilbagekomst til Danmark efter dens fravær i vores fauna i næsten 200 år. En tilbagekomst, der har skabt meget interesse i den danske befolkning, men også unødvendig frygt og derfor deltager jeg aktivt som formidler og rådgiver i de danske ulvedebatter, for at udbrede viden om ulven. Jeg har endvidere skrevet artikler og formidlet min kundskab om ulvene igennem mine foredrag på blandt andre Helsinge bibliotek, Barf Akademiet, Good Dog Centeret, hos Soft Agelity klubben og på Dyreværnet. På Ulvens dag d. 7. februar i år, var jeg inviteret til at holde tale i Østmarken Naturreservat i Norge.

I Danmark findes der i øjeblikket kun et fåtal af fagfolk, der har viden om ulven, og ved at komme på denne studietur der vil jeg kunne øge min kompetence.

Jeg håber at i syntes at min projekt er interessant, og har lyst til og bidrage og følge med i ulvehvalpenes opvækst som jeg vil opdatere på min facebook side. https://www.facebook.com/DortheUlv/

Alle beløb, store som små, er en hjælpende hånd.

Til dem af jer som giver mere end 300kr der giver jeg en unik ulve-totem. I glasset er der ulve uld, som jeg har samlet fra ulve jeg kender. Jeg laver alle mulige forskellige variationer og farver og materiale, så dét ulve – totem jeg sender til dig med posten vil blive en overraskelse.

 
 
Partnerskaber