Oplys gaderne i Mozambique

0,00 kr. 0.00% af 10.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Cecilie Morville @enlightenment

medlem siden 6. oktober, 2015

Om projektet

Der kan være langt til skole. Men der kan være endnu længere hjem. Der er det nemlig blevet mørkt på de lange landeveje i Mozambique og bilerne kører hurtigt. Der er ingen gadelamper og fodgængerne må ofte springe ind i buskadset når bilerne suser forbi uden at se dem.

Ved at uddele noget så simpelt som reflekser kan mange trafikuheld forebygges. Vi kender selv vigtigheden af reflekser fra Danmark, hvor TrygFonden og Codan i flere år har uddelt reflekser til skolebørn i starten af skoleåret. Hernede i Mozambique, hvor vi bor, kender fodgængerne ikke til reflekser, om end der er en tydelig mangel.

Vi er en antropolog og en sygeplejerske bosat i hovedstaden Maputo. Vi ønsker at starte En·lighten·ment, et projekt som kan tilbyde ”refleks-pakker” til virksomheder, hvor de med deres logo kan få produceret reflekser og få dem uddelt gratis til fodgængerne i gaderne omkring Maputo. Inden vi kan uddele reflekserne kræver det dog noget forarbejde. Vi ønsker at uddele gratis reflekser som prøve for at undersøge;

1) hvilken type reflekser de lokale bedst kan lide og derved er mest villige til at bruge,
2) hvilke distributionskanaler der på bedste vis kan nå ud til større grupper af befolkningen. Her har vi allerede kontakt til Trafikministeriet, som eventuelt kunne facilitere distributionskanaler gennem eksempelvis skoler.

En venlig dansk refleks-virksomhed, hvis reflekser er fremstillet under ordentlige forhold, har givet os et godt tilbud på de fremstillede reflekser. Vi ønsker derfor støtte til at betale en prøvepakke på 1.000 reflekser, som vi vil uddele gennem forskellige kanaler, for at undersøge hvordan de på bedst mulige vis kommer ud til dem, der har mest behov for dem. På sigt ville denne undersøgelse ligge til grund for ansøgningen til virksomheder om større pakker, så vi langsomt kan oplyse gaderne i Mozambique og omegn på en bæredygtig måde og derved sikre en sikker gang til og fra skole og arbejde.

Ved at al slags støtte til vores projekt sender vi løbende billeder og updates fra felten, samt kvitterer med en En·ligthen·ment-refleks ved beløb over 100 kr. som et stort, stort tak.

For at gøre det nemmere kan man også donere ved hjælp af mobile pay til Cecilie Morville - 27509022 - så overfører vi straks pengene i jeres navn via Boomerang så I kan følge jeres donationer.


Med stort håb om hjælp til et mere oplyst Mozambique,

Jesper og Cecilie
Partnerskaber