Afrikansk håndværk - skandinavisk design

0,00 kr. 0.00% af 10.000,00 kr.

0

crowdfunders
Udløbet
JungleFevers Design @junglefevers

medlem siden 28. marts, 2015

Om projektet

Afrikansk håndværk og skandinavisk design tradition – Ulands vækst der virker.

KORT SUMMARY:

At vise Afrika er andet end billig arbejdskraft, råvareeksport og trægiraffer er målsætningen med Jungle Fevers Design. Al produktion sker under ordentlige vilkår, og der bruges alene FSC-certificeret træ, og vi har tæt kontakt med måde lokale myndigheder, den danske ambassade i Tanzania samt den internationale organisation, som overvåger at produktion og brugen af træ sker efter bæredygtige principper

Vi har 2 akutte behov:

Diverse tilladelser, etablering af lokalt selskab (advokat) mv.: 10.000

Bygning af produktionsfaciliteter : kr. 60.000 – 70.000

 

Summary

Der er arbejdet med projektet i en årrække, og i februar/marts 2015 blev de første ordrer optaget. Ordrer til 7 danske forretninger i København, Charlottenlund, Odense, Hørsholm og Århus som delvist har finansieret første ordre runde og etablering af midlertidige faciliteter. Vi har opnået delvis forudbetaling, men ikke tilstrækkeligt.

Vores allerførste leverance var her i marts'15 til Rue Verte, Ny Østergade 11 i København - det var produkterne på ovenståene billeder, og de kan ses i forretningen nu.

Konceptet er at få flyttet minimum et led mere af værdikæden til Afrika, så den lokale befolkning kan bruge deres oprindelige håndværk, og tjene en ordentlig løn under ordentlige vilkår ved, at forarbejde råvaren, som er Afrikansk Ibenholt til smukt træinteriør med skandinavisk design inspiration til afsætning i hele verden.

Vi er i fuld gang med produktionsrunden til levering i maj, og søger funding til etablering af lokalt selskab i Tanzania samt til, at bygge værkførebolig og produktionsfaciliteter.

Diverse tilladelser, etablering af lokalt selskab (advokat) mv.: 10.000

Bygning af produktionsfaciliteter : kr. 60.000 – 70.000 (på danske ejet Lodge i Tanzania www.kilwadreams.com, hvor ejeren Peter, har givet os lov til at bygge på en del af hans ejendom).

Vi har dansk værkføre bosat i Tanzania og med brug af lokal arbejdskraft.

 

Projektets mission og vision:

“Vision 

Profitable, humane and environmentally sustainable production of high quality interior design and international level training of craftsmen contributing towards economic growth and social development in Tanzania.

Mission statement

To design and produce high quality interior design by fusing Scandinavian and indigenous African craftsmanship and using sustainably and ethically procured raw materials; and to provide international standard training based on combining African and Scandinavian craft traditions.”

Hvem står bag

Stifter og iniativtager Ignace Pascal von der Recke Kamatari (Gigi) med rødder i Burundi (Afrikansk far og dansk mor), Guldsmed Jacob Enghave og strategisk og finansiel rådgiver Stig Bergstrøm
Partnerskaber