Projekt Den Blå Dok

0,00 kr. 0.00% af 50.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Morten Sol Petersen @2991346902

medlem siden 19. marts, 2015

Om projektet

Den Sydfynske natur og Ø-havet er uden tvivl nogle af de skønneste områder i Danmark, men Svendborg gemmer på mere end kun fabelagtige naturoplevelser. Byen gemmer på noget af rigets mest betydningsfulde maritime kultur og historie der strækker sig langt ind i Danmarks historie

 

Svendborg er også kendt for sine mange sejlende turister. Turisterne kommer fra hele Europa, for at opleve det Sydfyske Ø-hav og dets natur.

Hvilken bedre måde at modtage disse gæster på, end at byde dem velkommen med måske et af Danmarks største kunstværker. Et kunstværk der formidler Svendborgs maritime kultur og historie.

Den blå dok ligger ud til Svendborgsund og måler imponerende 9,7 meter i højden og 120 meter i længden.

 

Hvilket bedre sted end ved den blå dok ved Frederiksøen, mødestedet til søs for alle sejlende.

Projekt Blå Dok vil hylde stålskibsværftsarbejderne der har gået på værftet og gjort Svendborg til en by med stolte skibsbyggertraditioner.

I samarbejde med Svendborg Museum har kunstnerne udvalgt motiver til udsmykningen. Motiverne er taget fra historisk billedmateriale venligst udlånt fra Svendborg Museum.

Arbejdsgruppen mangler 50.000 kroner for at nå budgettet. Vi håber derfor gennem crowdfunding, at kunne hente de sidste penge og få realiseret det her fantastiske projekt.

Pengene skal gå til finansiering af forplejning, maleredskaber, kunstnernes løn, indvielsen af kunstværket når det står færdigt.

Arbejdsgruppen består af:

Initiativtager:

Morten Sol Petersen er selvstændig og har et stort kulturelt hjerte. Gennem de mange år som medlem af Svendborgs Byråd, arbejdede Morten for at udvikle Svendborgs mangfoldige kulturer.

 

Historisk leder:

Esben Hedegaard er museumschef for Svendborg Museum siden 2001 og dermed "skibsreder" for 3 småskibe og 4 joller.

Fortæller om søfarten fra Svendborgsund ved enhver given lejlighed. Har redigeret og medforfattet bøger om Svendborg Havn. skibsbygning m.m. Drømmer om et spændende maritimt kulturhus på Frederiksøen med plads til alle "med vand i hovedet".

Kunne selv tænke sig at stævne ud i kajak fra den gamle værftsø.

 

Kunstner og Projektansvarlig:

Søren Bo Østerkjærhuus er autodidakt kunstner med speciale i billedsprog udi gadekunsten med 30 års erfaring indenfor denne genre. Hans foretrukne materiale er spraydåsen. Stilmæssigt favner Søren Bo´s kunst meget bredt. Søren Bo mestrer den klassiske graffiti med bogstaver og figurer som speciale. Men føler sig godt tilpas med mere klassiske emner som portrætter, naturalistiske motiver og abstrakte former.

 

Kunstner og Projektansvarlig:

Christian Olsen er autodidakt kunstner med rødder i det internationale graffitimiljø. Siden 1990erne har han formået at skabe samarbejde mellem det skæve og det etablerede.

Kendetegnende er de velovervejede farvekompositioner, grafiske og geometriske illustrationer sammensat med typografi. typisk udført som gavlmalerier eller motiver i stor målestok.

Endvidere kan du læse mere om Projekt "Blå Dok" på vores facebookside "Projekt Den Blå Dok".

 

 

 
Partnerskaber