Den Fjerde Dimension

0,00 kr. 0.00% af 40.000,00 kr.

0

crowdfunders
Udløbet
Rasmus Bengtzon @1921644467

medlem siden 29. januar, 2015

Om projektet

Mine Damer og Herrer.

Mit navn er Rasmus Bengtzon.
Jeg er tidsrejseguide og formidler historie med stereobilleder i 3D.

Tidsrejsebureauet Den Fjerde Dimension åbnede den 5. januar 2015 i Mindstep Huset, Fjordgade 8 i Aalborg, og er barn af en drøm, som jeg havde tidligt i 2013, med et gemt minde om et stykke rødt legetøj fra min barndom. Siden dén drøm har jeg arbejdet for at genoplive et system, der giver enestående muligheder for at se Verden med nye 3D briller.

Den Fjerde Dimension er i 3D og åbnes med historiske View-Master stereobilleder, en moderniseret Stereo-Matic 500 projektor samt en 3D projektion skærm.
Den Fjerde Dimension måler en kvadratmeter og bliver synlig med 3D briller på.

View-Master stereobilleder
Stereobilleder har eksisteret siden midten af 1800-tallet og i mange forskellige formater.
Et stereobillede er helt enkelt et billedpar – to billeder – ét for venstre øje og ét for højre øje.
Dette giver mulighed for at skabe en illusion af dybde – 3D – i billedet.

View-Master systemet blev præsenteret på New York World´s Fair i 1939 af William Gruber og Harold Graves. Stereobillederne blev fremkaldt på Kodachrome farvefilm – dengang nyudviklet af Eastman Kodak Company – og monteret i billedhjul, såkaldte ”reels”, der indeholder 7 stereobilleder hver. Det er først og fremmest benyttelsen af Kodachrome, der har bevirket, at stereobillederne i det hele taget stadig kan ses.

Stereo-Matic 500 projektor
Projektoren blev introduceret i 1953 og kan projicere View-Master stereobilleder i 3D.
Denne Stereo-Matic 500 projektor er blevet moderniseret med blandt andet nye linser og halogenlys.

3D projektion skærm
60” projektion skærm på trefod. Der er tale om en såkaldt ”silver screen”, som var populær i filmindustriens barndom. 3D effekten bliver kun synlig på denne type projektion skærm og
kun med 3D briller på.

Tidsrejsebureauet Den Fjerde Dimension byder velkommen med de første 10 verdenspremierer på tidsrejser i 3D.

Kom og se Verden med nye 3D briller.

Fredag, den 8.maj 2015.
København ( 1955 ). Odense ( 1955 ) og Bornholm
Sightseeing i datidens København og Odense. Mindesmærket for H.C. Andersen i Eventyrhaven og eventyrforfatterens hus i Bangs Boder 29. Den lille Havfrue, Nyhavn, Rådhuspladsen og det gamle fisketorv ved Gammel Strand. Solskinsøen Bornholm.

Lørdag, den 9. maj 2015.
Med kanaldamper fra Göteborg til Stockholm ( 1955 )
Sightseeing i datidens Stockholm og Göteborg. Liseberg, Ramberget og med kanaldamper videre ad Göta kanalen til Stockholm. Slussen fra Katarina hissen, Kungsgatan, Saltsjöbaden og Skansen.

Fredag, den 15. maj 2015.
London ( 1948 )
Sightseeing i datidens London. Trafalgar Square og Piccadilly Circus. St. Mary-le-Bow, der stadig står i ruiner, efter at være blevet ramt af en bombe under Anden Verdenskrig. Kom med indenfor i St. Pauls Cathedral, Tower of London og Windsor Castle.

Lørdag, den 16. maj 2015.
London Airport, BOAC og BEA ( 1957 )
Dørene åbnes til de nye bygninger og kontroltårnet i London Airport, der i dag kendes som Heathrow lufthavn. Kom med helt ind i maskinrummene i BEA, British European Airways, og BOAC, British Overseas Airways Corporation, der blev til British Airways i 1974.

Fredag, den 22. maj 2015.
Paris, byernes by ( 1950 / 1959 )
Sightseeing i datidens Paris. Place de la Concorde og Palais des Tuileries. Kom med helt tæt på Montmartre og indenfor i Notre Dame de Paris. Nyd udsigten fra Eiffeltårnet.

Lørdag, den 23 maj 2015.
Rom, den evige stad, Forum Romanum og Villa d´Este ( 1949 / 1959 )
Sightseeing i datidens Rom. Colosseum, Den Spanske Trappe og Piazza Navona.
Kom med helt tæt på Forum Romanum og Villa d´Este i Tivoli, øst for Rom.

Fredag, den 29. maj 2015.
Vatikanstaten ( 1949 )
Kom med indenfor Vatikanstatens mure og se en kavalkade af kunstskatte i 3D. Bernini. Bramante. Michelangelo. Rafael. Zampieri. Caravaggio. Peterskirken og Peterspladsen. Det Sixtinske Kapel. Og en svejtsergarder i officiel statsuniform.

Lørdag, den 30. maj 2015.
Spanien ( 1953 )
Sightseeing i datidens Sevilla, Madrid, Valencia og Barcelona. Kom med helt tæt på Alhambra.

Fredag, den 5 juni. 2015.
Med oceanliner til New York City ( 1950 / 1952 )
Gå ombord på”Queen Mary” og ”Queen Elizabeth”. Se de enestående stereobilleder og få historierne om de legendariske oceanlinere. Sightseeing i datidens New York City og en række af storbyens største seværdigheder.

Lørdag, den 6. juni 2015.
Hollywoods filmstjerner ( 1954 )
Enestående stereobilleder af datidens filmstjerner i Hollywood. Eleanor Jean Parker, 32 år, og Loretta Young, 31 år. Robert Cummings og Robert Stack. Barbara Stanwyck, Jeffrey Hunter . .
MANGE TAK.
Minimumsbeløb 20,00 Mange tak for din opbakning.
PROMOTION 1
Minimumsbeløb 100,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke.
PROMOTION 2
Minimumsbeløb 200,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke + 4 dekorative retro postkort ( 18 * 8 cm )
BRONZE
Minimumsbeløb 400,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke + 4 dekorative retro postkort + 1 BRONZE billet, der giver adgang for 1 person til en valgfri tidsrejse i 3D. Gælder efter forudgående aftale og ikke kun på premiere dagene.
SILVER
Minimumsbeløb 700,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke + 4 dekorative retro postkort + 1 SILVER billet, der giver adgang for 2 eller 3 personer til en valgfri tidsrejse i 3D. Gælder efter forudgående aftale og ikke kun på premiere dagene.
SILVER SURPRISE
Minimumsbeløb 1.200,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke + 4 dekorative retro postkort + 1 SILVER SURPRISE billet, der giver adgang for 2 eller 3 personer til en valgfri tidsrejse i 3D. Overraskelsen består af en eksklusiv smagsoplevelse. Gælder efter forudgående aftale og ikke kun på premiere dagene.
GOLD
Minimumsbeløb 1.400,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke + 4 dekorative retro postkort + 1 GOLD billet, der giver adgang for 5 eller 6 personer. Tidsrejsen i 3D bliver sammensat helt efter dine ønsker. Gælder efter forudgående aftale og også på premiere dagene.
GOLD SURPRISE
Minimumsbeløb 2.000,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke + 4 dekorative retro postkort + 1 GOLD SURPRISE billet, der giver adgang for 5 eller 6 personer. Tidsrejsen i 3D bliver sammensat helt efter dine ønsker. Overraskelsen består af en eksklusiv smagsoplevelse. Gælder efter forudgående aftale og også på premiere dagene.
PLATINUM
Minimumsbeløb 2.400,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke + 4 dekorative retro postkort + 1 PLATINUM billet, der giver adgang for 9 eller 10 personer. Tidsrejsen i 3D bliver sammensat helt efter dine ønsker. Gælder efter forudgående aftale og også på premiere dagene.
ELEKTRUM
Minimumsbeløb 9.000,00 Mange tak for din opbakning. Jeg sender dig et brev med et klistermærke + 4 dekorative retro postkort + en ELEKTRUM billet. Tidsrejsebureauet Den Fjerde Dimension kommer til dig, og tidsrejsen i 3D bliver sammensat helt efter dine ønsker. Gælder i hele Danmark og efter forudgående og personlig aftale. Kan selvfølgelig også foregå i huset.
Partnerskaber