RenLuftKbh sagsøger staten

0,00 kr. 0.00% af 55.000,00 kr.

0

crowdfunders
Udløbet
Søren Thorborg @renluftkbh

medlem siden 2. januar, 2015

Om projektet

Danmark overholder ikke grænseværdier for luftforurening - og folk dør

Omkring 500 københavnere dør hvert år af luftforurening, fordi Danmark ikke overholder EUs grænseværdier for partikelforurening. EU-lov og dansk lov overtrædes hvert år. Derfor vil Borgerinitiativet RenLuftKbh sagsøge regeringen for ikke at leve op til EUs krav til ren luft i København.

Vi vil sagsøge staten - i første omgang skal vi have lavet et Juridisk notat.

Vi skal anvende 50.000 kr., som vi vil indsamle ved crowdfunding. Beløbet skal først og fremmest anvendes på en advokatundersøgelse, der vil indeholde en redegørelse af de EU-retlige forpligtelser. Advokatundersøgelsen vil også indeholde en juridisk vurdering af et sagsanlæg mod Staten vedrørende overtrædelse af EU's luftkvalitets-direktiv og den danske lovgivning.  Og så sagsøgere vi staten!

Støt os med små eller store beløb

Synes du også at det er for dårligt at Danmark ikke vil og give os alle ren luft, som fx Stockholm og Berlin, men i stedet konstant sender henholdende skrivelser til EU om at "Vi skal nok gøre noget", men ikke gør det, så er vi din mulighed for at handle. Støt os med et beløb, så vi kan få holdt staten ansvarlig for manglende vilje til at gøre noget. Så har du en god samvittighed over at have gjort noget konkret, for at sikre både dig selv, din familie og dine medmennesker, et sundere og renere København!
Partnerskaber