Herbergsdronningen April Chris

600,00 kr. 1.20% af 50.000,00 kr.

2

crowdfunders
udløbet
soulman @soulman

medlem siden 21. juni, 2013

Om projektet

Er April Chris en svinder? Eller et menneske hvis hjerte banker for samfundets udstødte?

Det var både sikkert og vist: ’Herbergsdronningen’ April Chris købte Gucci-tasker, pelse, møbler og meget andet for hjemløses penge i projekt ’En varm seng’…

Eller gjorde hun?

Forfatter Thomas Vilhelm og journalist Anne Rosengård graver i sagen om hjemløseprojektet ’En varm seng’, der fik 1.8 mio. kr. af Socialministeriet i 2010-11, men endte som en skandale. Foreningen ’En varm Seng´s formand, den tidligere fotomodel, musikproducent og nuværende PR-kvinde April Chris, blev beskyldt af tidligere ansatte og medierne for personligt at have tilranet sig tusindvis af offentlige kroner til eget forbrug. Indsamlede midler fra denne crowdfunding vil derfor gå til skrivning og produktion af bogen ´Herbergsdronningen´, som stiller skarpt på emnets mange spørgsmål, kontroverser og paradokser.

Det tog anklagemyndigheden tre år at tiltale April Chris for dels underslæb og dels for som projektansvarlig at have forbrudt sig mod god bogføringsskik ved ikke at have sørget for at holde styr på foreningens penge. Hun blev stort set frikendt for underslæb, men fik 40 dages betinget fængsel for brud på bogføringsloven. Sagen er anket til Østre Landsret især på grund af dens principielle karakter. Spørgsmålet er nemlig, om underskrivere af ansøgninger til en offentlig myndighed hæfter personligt, hvis der går noget galt.

April Chris vil renses helt og ´sparke Danmark i røven´. Hun betegner sig selv som liberal humanist og anklager systemet og civilsamfundet for i stigende grad at svigte landets svageste medborgere. Desuden retter hun det tunge skyts mod flere store hjemløseorganisationer, da de efter hendes opfattelse mest tænker på at skrabe penge ind frem for at hjælpe samfundets udstødte.

Bogen undersøger også, hvorfor det tog blot TO dage fra indgivelse af anmodning om støtte fra nødpuljemidlerne i Socialministeriet, til pengene var bevilliget. Der er lidt af en Danmarksrekord.

Samtidig er April Chris kendt med de kendte som eksempelvis den bedrageridømte Mads Dinesen, sangerparret Michal Monetz og Maria Donna og Oddset-Janni. April Chris er blevet karakteriseret som en femme fatal med et stærkt socialt bankende hjerte. Hvem er denne kvinde, og hvilke visioner og planer har hun for fremtiden?

Bogens opbygning:

Bogen vil få nogle hovedfokusemner og de er pt.:

  • Personen April Chris: Hvem er hun? Baggrund, karriere, familie, nye projekter, politiske visioner. Hvor meget ansvar skal civilsamfundet have ift. staten? Kritik af hjemløseorganisationerne og af det politiske system der svigterdem, som har mindst og derfor mest sårbare.

  • Aprils venner og omgangskreds, beskrivelse af en kvinde hvis hjerte på den ene side banker for de svage i samfundet og samtidig er kendt med de kendte.

  • Foreningen ’En varm seng´: Forhistorien. Hvorfor? Hvem stod bag? Hvad skete der? - nedbrud og konkurs.

  • Retssagen hvor April Chris stod anklaget for at have begået underslæb og for overtrædelse af bogføringsloven efter omstændigheder, der karakteriseres som særligt grove. Sagen kan skabe præcedens, da en formand risikerer at blive dømt personlig ansvarlig, hvis noget går galt i en forening med offentlige midler. Sagsbehandling på to dage i Socialministeriet: Hvorfor gik det så hurtigt, og hvilke konsekvenser fik det? En højstående embedskvinde sagde under retssagen, at politikerne havde handlet helt hen i skoven.

  • Turen i mediemøllen: Hvad skrev de, og hvilke følger fik det for hende og familien? Hvilke personlige konsekvenser har sagen fået for April Chris og hendes familie?


Navnet på forlaget bag ´Herbergsdronningen´ og tidspunkt for udgivelse oplyses senere på året, når alle formalia omkring projektet er afklaret.

Vi takker på forhånd for jeres støtte, deling af budskabet og engagement.
Partnerskaber