Frilandssvampe på Kristinelund

25.815,00 kr. 103.26% af 25.000,00 kr.

73

crowdfunders
Udløbet
Thorleif Olausen @sankadudu

medlem siden 12. februar, 2014

Om projektetProjektet: Vi vil dyrke frilands gourmetsvampe på gården Kristinelund uden for Farum. Svampene skal gro udendørs alt efter sæson, i jordhuler og andre mere alternative dyrkningsmetoder end det der normalt ses i kommerciel svampeproduktion. Vi tænker økologisk, og er inspireret af tanken om at genbruge ressourcer, der ellers ville gå til spilde. Til dette har vi fået adgang til materialer fra lokalområdet, der normalt komposteres -  disse kan vi bruge i vores produktion. Økologiske frilands svampe findes ikke på markedet og der er ingen tradition for at dyrke på denne måde. Vi vil derfor kunne levere svampe til gourmetrestauranter og madentusiaster i København.

Vision: Projektet er et af flere led i en vision om at udvikle Kristinelund til et fristed, der viser vejen til et mere skånsomt liv på planeten. Vi arbejder på at etablere en helhedstænkende social-økonomisk virksomhed, som bl.a. omfatter social farming og et spisehus, der delvist kan forsyne sig selv med råvarer. Vi vil gerne bruge økologiske og lokalproducerede madvarer til menuen. De første etaper er allerede gennemført. Nu er det svampeproduktionen vi vil have op at køre.

Sideløbende vil vi også sætte en produktion af svampen Trametes Versicolor, også kaldet "Turkey Tail", i gang. Denne medicinske svamp har vist lovende resultater i forbindelse med kemoterapi, da mange forsøg viser en større chance for at blive helt rask efter efter endt behandling, hvis man har indtaget den under og efter forløbet. Svampen indholder en række stoffer der sætter gang i NK celler som styrker og aktiverer immunforsvaret, som ellers er svækket.


Om os: Bag denne del af projektet er en gruppe mennesker, alle venner af Thorleif Olausen, der er tredje generation på gården Kristinelund. Thorleif er en dygtig kok, poet og friluftstænker, som har mødt ligesindede venner, der har engageret sig i projektet. Den anden ildsjæl bag projektet er Carsten Lunding; kok, forfatter, cand. polit. og tidligere økonom, der med sine mange års erfaring som kok og madarkitekt vil være med til at skabe ekceptionelle måltider. Den tredje hjerne bag projektet er Jonas S. Brüel, svampeentusiast og under uddannelse til jordbrugsteknolog inden for gartneri. Vi udnytter Jonas’ store viden til denne del af projektet, der handler om svampeproduktion på Kristinelund. Derudover har vi vores altmuligmand, Bjørn W. Knudsen, han er friluftsmenneske, handicapledsager og læser på lærerseminariet.

Det skal vi bruge pengene til: Midlerne skal bruges til at etablere et laboratorium, hvor vi kan producere det nødvendige mycelium til udplantning af svampe på gårdens grønne arealer og nordvendte skråninger. Skråninger, der alt efter sæson er potentielle biotoper for svampene.  Er der midler tilovers, vil vi bruge dem på at plante flere bærbuske, lave højbede og sætte en skurvogn i stand, så den kan bruges til soveplads.

kristinelund1

Om Kristinelund: Gården Kristinelund ligger små 20 minutters kørsel fra København. Tæt på byen og alligevel langt fra byens hektiske energi. Ved ankomst til Kristinelund når stedets ro og idyl direkte ind i sjælen og dette vil vi gerne dele med folk, der deler visionen om en social, økonomisk og økologisk omstilling. Gården står nu foran et generationsskifte, hvor den 3. generation skal til at overtage. Kristinelund har potentialet til at blive et sted, der udvikler konkrete løsninger og viser nye veje mod en bedre verden.

Støttefest: Side om side med crowdfunding afholder vi en støttefest på Kristinelund lørdag den 31. maj. Der bliver workshops og oplæg i løbet af dagen og musik om aftenen. Ind imellem kan du få et dejligt måltid mad. En god lejlighed til at opleve Kristinelunds unikke kvaliteter.

 

Det betyder rigtig meget for os! Og vi er gået all in!
Så på forhånd mange tak for tanker, bidrag og hjælp!

kristinelund 4
Partnerskaber