Frugtlunden

800,00 kr. 1.60% af 50.000,00 kr.

3

crowdfunders
Udløbet
frugtlunden @frugtlunden

medlem siden 4. december, 2013

Om projektet

Frugtlunden er en pluk selv-plantage med mulighed for socialt samvær og oplevelser. Her kan man plukke og høste økologiske råvarer mod betaling, men man kan også bare hænge ud og nyde roen.

På sigt skal Frugtlunden blive et samlingspunkt for have- og økologiinteresserede, når der afholdes foredrag af botanikere, havefolk og økologer, eller når der inviteres til plantemarked eller saftsmagning.

Alt dyrkes økologisk og er dermed selvfølgelig følsomt over for vejr og dyreliv. Men selve frugtplantagen skal kranses af et læhegn, der styrker biodiversiteten; det betyder, læhegnet vil tiltrække masser af "havevenner" - fuglene vil hjælpe med at holde skadelige insekter væk, og bierne vil sørge for en rig bestøvning af frugtblomsterne.

I Frugtlunden kan man godt støde på en orm i hindbærret eller lidt skurv på æblet, for sådan er naturen nu en gang. Man vælger selv sine afgrøder og kan snuse og sammenligne kvaliteter. Frugttræerne er ikke plantet på snorlige rækker, og de får lov at brede kronerne ud.

Man må opholde sig i Frugtlunden, så længe man har lyst. Der vil være en stor terrasse, hvor man kan spise sin medbragte madpakke eller drikke sin te eller kaffe. Man kan også gå på opdagelse i krattet af læplanter, hvor man vil finde en bålplads med shelter, og hvor børn kan bygge huler og gå på opdagelse.

Frugtlunden skal altså være en helhedsoplevelse for alle, der nyder naturen og gode, naturlige råvarer.

Drømmen lever, kan I også mærke det?
Partnerskaber