Hamphuset

41.770,00 kr. 11.93% af 350.000,00 kr.

12

crowdfunders
Udløbet
Per Rasmussen @janeogper

medlem siden 15. april, 2020

Om projektet

Hamphuset - vejen til fremtiden

Bæredygtig bolig, tankegang og livsstil

Vi har købt en naturskøn byggegrund, og vi har en plan om at bygge et fremtidssikret hamphus, der bliver rammen om vores og mange andres liv, gennem kurser, oplevelser, rådgivning og grønnere livsstil.

Vi vil først og fremmest formidle historien om at bygge et hamphus til inspiration og gavn for fremtidige bygherrer og andre interessenter. Byggeprojektet formidles via Bloggen: hamphuset.dk og sociale medier, som vil være offentligt tilgængelig. Herigennem formidles viden og oplysning om de mange fordele hempcrete (hampbeton) har i boligbyggeri.

Husets placering på den naturskønne grund skal være en manifestation af bæredygtigt og fremtidsorienteret byggeri, til gavn for et sundere inde- og udeklima, samt et eksempel på moderne byggeri i naturlig balance. Et hamphus skaber et naturligt indeklima fordi det ”ånder” og udeklimaet skånes i kraft af den høje mængde CO2, som hampplanten først optager under dyrkningen, og senere optager i hærdeprocessen af murværket.

Hamphuset skal rumme vores daglige liv med vores aktiviteter, der er rettet mod mennesker, der søger en bedre balance i livet, både i form af håndarbejdsrelaterede kursusaktiviteter, stressrådgivning, foredrag, kulinariske natur- og musikoplevelser og lokalt samlingspunkt for entreprenørskab.

Hamphuset bliver på den måde omdrejningspunktet for det man i dag kalder wellness turisme, som handler om at rejse ud for at komme hjem i en bedre udgave af sig selv.

 

Hampen er på vej tilbage i samfundet
Industrihampen er på vej tilbage i samfundet i alle egne af verden og er samtidig den mest misforståede plante gennem tiden.

Hampplanten er én af klodens mest kraftfulde planter med naturlige egenskaber i forhold til at skabe balance både i CO2 regnskabet, i den jord den gror i, de produkter den anvendes i, de industrier den indgår i, og i de økonomier den mobiliserer i større og større omfang.

Hampplanten har været dyrket og anvendt i 10.000 år frem til omkring midten af 1900 tallet, hvor den blev forbudt i mange egne af verden af politiske og forskellige interessemæssige grunde.

Med genopdagelsen af plantens gavnlige egenskaber udvikles der i dag en overflod af anvendelsesmuligheder i mange forskellige industrier.
Klide: HempforHumanity.eu

 

Hamphuset

Hamphuset skal bygges på vores grund på Baunevej i Sandager, nord for Assens på Vestfyn, og kommer til at ligge naturskønt 2 km fra Lillebælt. Huset er tegnet med dobbelt saddeltag, og opføres af byggefirmaet HempCrete ApS i Middelfart.

Huset rummer 95 m2 beboelse og 55 m2 multirum til de mange aktiviteter, der skal være omdrejningspunkt for projektet.

Huset er et HempCrete nybyggeri, som er et økologisk lav energi hus, i en fuld diffusionsåben konstruktion med hamp, kalk og træfiber isolering.

Et hempcrete byggeri som dette er en fremtidsorienteret boligløsning baseret på gammelkendte materialer.

Tradical produkterne er fra Frankrig har 30 års dokumenteret erfaring og er både brandhæmmende, isolerende, uden afgasning fra byggematerialer (emission) og er CE godkendt.

En af mange fordele ved hempcrete byggeri er de massive vægge, som skaber et sundt indeklima i kraft af det diffusionsåbne materiale, og bidrager til en grønnere balance i det ydre miljø bla. når der lagres ca. 18000 kg CO2 i hærdeprocessen af væggene.

 

Mere om HempCrete

HempCrete er en bio-compositbeton blandet af naturlige materialer; hamp, kalk og vand og kaldes “hampebeton” på dansk. Denne sammensætning giver en isolerende, stærkt bindende, miljørigtig og diffusionsåben masse, som er helt ideel som bygningsmateriale.

Metoden er mest kendt i Centraleuropa de seneste 20 år, men virker på alle breddegrader; der er opført mange bygninger i USA, Australien og Canada.
Byggeriet efterlader kun biologisk nedbrydeligt affald / komposterbart byggemateriale.
Kilde: HempCrete ApS – se alle specifikationer på HempCrete.dk

 

Vi har selv sparet kr. 450.000,- sammen, men mangler de sidste kr. 350.000,- til at realisere vores projekt.

Deltager du i denne kampagne, støtter du ikke kun os, men en bæredygtig og grønnere udvikling af nybyggeri af hamphuse i Danmark. Huset skal i sin enkelthed og naturlighed repræsentere vores allesammens bæredygtige fremtid, som et manifest, både for os selv og de mange mennesker vi engagerer os med.

Herunder både crowdfundere, Assens kommune, byggefirmaet HempCrete.dk, entreprenørerne, håndværkerne, naboer og lokalsamfundet i Sandager, vores forretningsinteressenter og ikke mindst familie og venner.

Vores måde at være i livet på handler om vores store netværk, hvor vi åbner dørene for alle og fortæller den gode historie om en bedre livsstil.

Vi giver ikke kun tilbage til bidragsyderne i form af incitamenter - med base i hamphuset, vil vi udvikle vores virke løbende til også at omfatte alle andre, der ønsker at tage del i vores aktiviteter fremadrettet.

Den øvrige del af byggeriet finansieres ved optagelse af et realkreditlån.

 

Tidsramme

Køb af blogdomæne: hamphuset.dk 04.04.2020

Overtagelsesdato for byggegrund: 01.06.2020 / købsproces iværksat 08.04.2020

Crowdfunding 15.04.2020-15.06.2020

Landzonetilladelse iværksat 23.03.2020 – løbetid 8-12 uger (senest 23.06.2020)

Byggetilladelse ansøges ultimo april - forventes bevilget i forbindelse med bevilling af landzonetilladelse

Forventet opstart af byggeri medio juni 2020

Forventet afsluttet byggeri november 2020

 
Mange Bække
Minimumsbeløb 5.000,00 • Bliv en del af historien og få indblik i hvordan vi arbejder for at drive projektet frem • Kom til kaffe på verandaen og udbyg dit netværk med projektets andre bidragsydere • Rundvisning i hamphuset med Christian Vædele-Larson fra HempCrete.dk • Kom til kulinarisk aften på verandaen med intim koncert, og udbyg dit netværk med projektets andre bidragsydere • Få indblik i hampindustriens mange anvendelsmuligheder • Tag din ledsager med
Et Godt Rundt Tal
Minimumsbeløb 10.000,00 Alle ovenstående incitamenter, samt: • Få et gavekort til et Hauzfrau kursus i hamphuset • Få et gavekort til et Stress Tjek hos Jane Holmstrup - certificeret stressrådgiver hos Matzau Erhvervspsykologer • Kast din campingvogn/telt på marken, og oplev en bålaften med vildmarksbad og stjernehimmel.
På Den Grønne Gren
Minimumsbeløb 25.000,00 Alle ovenstående incitamenter, samt: • Få et gavekort til et Hauzfrau Wellness Kursus på Vejlefjord - all inclusive • Få et gavekort til et stressafklaringsforløb hos Jane Holmstrup - certificeret stressrådgiver hos Matzau Erhvervspsykologer
Helt Ude I Hampen
Minimumsbeløb 50.000,00 Alle ovenstående incitamenter, samt: • Få et gavekort til et Stomp Along teambuilding arrangement fx til firma-/privatarrangement • Få et gavekort til et HabenGoods Show fx til firmafesten/selskabsunderholdning • Få et gavekort til et Hauzfrau Sommerkursus et dejligt sted i Danmark - all inclusive • Få brugsadgang til kursuslokalet med forplejning til dit eget mødearrangement • Få et gavekort til Kjoler i Toscana - all inclusive med Hauzfrau (En uge på Toscansk Vingaard)
Partnerskaber