Hjælp højskolen med at købe egne bygninger

106.820,00 kr. 106.82% af 100.000,00 kr.

98

crowdfunders
Udløbet
nana alsted @nanagalsted

medlem siden 7. november, 2017

Om projektet

Jyderup Højskole står overfor et nyt og afgørende skridt. Det historiske jagtslot Sølyst* fra 1856 ved Skarresø, huser højskolen - men slottet er lejet. Skal højskolen fortsætte sin udvikling, og renovere og modernisere, skal højskolen selv eje bygningerne. I dag ejes de af Holbæk kommune. Højskolen har allerede brugt mange penge på at forbedre bygningernes standard. Men de store renoveringer – gerne med fondsstøtte – forudsætter et ejerskab.

Jyderup Højskole har på 5 år gennemgået en forrygende udvikling. Fra en start med omkring 25 elever til et efterårshold i 2017 med over 50 elever og ventelister. Højskolen er blevet et kulturelt fyrtårn i Vestsjælland med koncerter, foredrag, udstillinger og aktiviteter Det er stadig en af Danmarks yngste højskole, men i takt med at gruppen af tidligere elever vokser, mærkes også deres anbefalinger, resulterer i flere elever og ventelister.

Højskolen er centralt placeret i lokalsamfundet og i forhold til de aktuelle problemstillinger i verden. Den bygger broer mellem kultur, kunst og samfund.

Derfor skal højskolen købe Sølyst.

Højskolens økonomi er bedre i dag end de første år. Men succesen og udvidelserne har krævet konstante investeringer og har gjort det umuligt at nå den opsparing, som er forudsætningen for købet.

Efter forhandlinger med Holbæk Kommune og vores bank, Merkur, får vi nu mulighed for at købe Sølyst, hvis vi selv kan skaffe udbetalingen.

Et ejerskab vil styrke højskolen og gøre det muligt, at planlægge den modernisering, energirenovering og udvidelse af højskolen, som vi har stort behov for. Vi tror på, at fonde vil hjælpe os, når vi selv har det fulde ejerskab.

Udbetalingen lyder på i alt 500.000 kr. og vi planlægger flere måder at skaffe pengene nå. Som delfinansiering heraf:

Frem til 1. marts 2018 vil vi rejse 100.000 kr. gennem en crowdfunding-kampagne**.

*Sølyst. Ud over at have været lystslot og hjemsted for to komtesser i starten af 1900-tallet, har slottet været brugt både drengehjem, kvindekrisecenter og senest som kunstner-residens. Slottets indretning fortæller således dets historie, med mange forskellige typer værelser.

** Crowdfunding. også kendt som ”netværksfinansiering” på dansk) er en måde, hvorpå man kan rejse penge til et projekt ved at indsamle både store og små bidrag fra en større gruppe bidragydere typisk via en crowdfunding-platform på internettet.

*** Nytårskur 5. Januar på Jyderup Højskole. Højskolen afholder på allerfornemste vis nytårskur. Et ganske særligt program er ved at blive sat sammen og vil byde på såvel lækker mad, vin, underholdning, auktion og mulighed for at hilse på kunstnere og højskolens støtter. Tilmelding til nytårskuren sker på info@jyderuphojskole.dk efter indbetaling.

Nytårskuren foregår på Højskolen Sølyst og det vil være muligt at booke overnatning inkl. Brunch på slottet til den nette sum af 500 kr.

**** Niels Hausgaard giver koncert i Skarridsøsalen, Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup d. 9. og 10. Januar 2018 kl. 19.30. Ved at støtte med min. 5000 kr. får man adgang (2 billetter) til en af de ellers udsolgte koncerter.

 
Partnerskaber