Gi' et træ - sammen sætter vi en hel skov

12.500,00 kr. 0.83% af 1.500.000,00 kr.

64

crowdfunders
Udløbet
topkaergaard @topkaergaard

medlem siden 15. juni, 2017

Om projektet


Vil du være med til at plante en skov? Give et træ til en du holder af, som et evigt minde? Vil du være med til at beskytte dit grundvand og jorden den bor i? Vil du være med til at gøre en forskel for socialt udsatte, der fortjener en ekstra håndsrækning?Gi’ et træ og plant en mangfoldig skov sammen med os!


*husk at skrive en kommentar ved overførslen (gøres efter at man har valgt sit støttebeløb), med det navn man ønsker der skal stå på skulpturen/opslagstavlen ved skovens indgang.


Drikkevand og dyrene - Skoven på Topkærgaard


Meget er under pres! Vores natur, vores drikkevand, vores biodiversitet og mange af vores medborgere er presset ud af arbejdsmarkedet. Det vil vi gøre noget ved!

Derfor vil vi sætte en mangfoldig skov, med stor hensyntagen til natur og dyreliv. Samtidigt beskytter vi et kæmpe drikkevandsområde.
Vores socialøkonomiske virksomhed som har borgere i ressource og afklaring vil få en yderst relevant opgave at sætte, passe og pleje denne skov.
Vi giver således alle danskere muligheden for at tage et medansvar og samtidig give dem en skov, som også fremtidens generationer kan nyde godt af.

Topkærgaard Skoven bliver en skov med høj biodiversitet, det vil sige en meget mangfoldig skov med mange sorter, som vil blive sat og passet efter gode principper for skovrejsning. Vi regner med at sætte ca. 4 hektar skov (40.000 kvm2) bestående af ca. 18.000 træer/busker.

Skoven vil have placering på en af Topkærgaards marker i Kasted, 7 km. fra Aarhus Centrum, hvor en stor mængde af Aarhusianernes drikkevand befinder sig. Skoven vil være offentlig og til brug for alle. Efter bare 4 år vil man tydeligt kunne se skoven og den vil på 8. år være ca. 4-5 meter høj.

Der vil blive etableret stier, bænker, vandhuller til afbenyttelse af både dyr og mennesker.

 
 

Mangfoldighed i mange faconer - Hvad kræver det?


For at sætte en skov, med stor biodiversitet, altså stor naturlig mangfoldighed for dyr, planter og insekter, kræver det, at valget af træer og buske er i god overensstemmelse.

En mangfoldig skov som vores, skal have et så naturligt look som muligt og skal derfor sættes, passes og plejes under stor hensyntagende til bevarelsen af netop den store mangfoldighed. Der skal sættes læhegn, laves naturlige vandhuller og stier og drives efter økologiske principper.

Vi sikre naturligvis skovens fremtid med en fredning.


På Topkærgaard driver vi en socialøkonomisk virksomhed med socialt udsatte borgere, som har brug for en anden vej tilbage på arbejdsmarkedet. Vores borgere arbejder i naturen og i landbruget og har brug for luft og forskelligartede arbejdsopgaver, for at finde vej tilbage til arbejdsmarkedet.

Derfor er det, at sætte, passe og pleje en skov, en fantastisk mulighed med mange relevante og gode arbejdsområder, som virkelig kan hjælpe den enkelte.

 
 

Et evigt minde - Hvad får du ud af det? 


Topkærgaard skoven, skal være noget alle kan føle sig en del af og derfor laver vi en stor permanent skulptur/opslagstavle ved skovens indgang, hvor alle der har doneret til skoven, vil få deres navn indgraveret.

Giv et evigt minde, måske til dit barn, dine børnebørn, kæresten, en kollega, bedsteforældrene eller…? En skov som kan besøges af mange fremtidige generationer og hvor deres navn altid vil stå indgraveret.Måske du bare gerne vil være med til at gøre noget ekstraordinært og vil hjælpe os med at passe på naturen og drikkevandet? Eller støtte Topkærgaard og det sociale ansvar vi tager?

Vi synes at du skal have muligheden for at tage valget.


Klik på 'Støt dette projekt' øverst i højre hjørne og bliv en del af vores alles skov!


*husk at skrive en kommentar ved overførslen (gøres efter at man har valgt sit støttebeløb), med det navn man ønsker der skal stå på skulpturen/opslagstavlen ved skovens indgang.H
ver er en krone, kan gør en forskel - Hvad går pengene til?


For at skabe en optimal skov med høj biodiversitet, kræver det båd læhegn, vandhuller, forskellige sorter af træer og buske, lønning til uddannet personale (pædagog og landmand).

Flexfunding: Vi søger om 1.500.000 kr. så vi kan sætte en skov af betydelig størrelse og for at skabe den biodiversitet, der er brug for. Skulle vi være så heldige og modtage mere end 1.500.000 kr. udvider vi skoven: planter mere, laver flere bænke, vandhuller etc.

Modtager vi mindre end 1.500.000 vil vi vurdere, om vi alligevel kan sætte en mindre skov og ellers vil alle bidrag blive refunderet til hver enkel bidrager. Simple as that!

 
I fællesskab og til fremtidige generationer - men hvorfor crowdfunding?


For os giver det god mening at sætte en skov med andre, at skabe noget alle kan få glæde af og som mange fremtidige generationer kan bruge. Ved hjælp af crowdfunding kan vi gøre en forskel i fællesskab og giver noget til naturen, hinanden og fremtiden - det synes vi giver mest mening.

På Topkærgaard driver vi en socialøkonomisk virksomhed med socialt udsatte borgere, som har brug for en anden vej tilbage på arbejdsmarkedet. Vores borgere arbejder i naturen og i landbruget og har brug for luften, naturen og forskelligartede arbejdsopgaver.

Derfor er det, at sætte, passe og pleje en skov, en fantastisk mulighed med mange relevante og gode arbejdsområder, som virkelig kan hjælpe den enkelte.

Crowdfunding er både sikkert og fortroligt, ligesom at du kan vælge at donere anonymt.

 Vil du læse mere om Topkærgaard eller har du spørgsmål? Så kontakt os endelig!


www.topkaergaard.dk | Sille@topkaergaard.dk 

*min. beløb er 150 kr. (svarer til 1 træ/1 navn) man er velkommen til donerer større beløb eller flere gange, for flere navne

*husk at skrive en kommentar ved overførslen (gøres efter at man har valgt sit støttebeløb), med det navn man ønsker der skal stå på skulpturen/opslagstavlen ved skovens indgang.

* download postkortet "Et træ fra mig til dig' på dette link: 'Fra mig til dig'


Note fra ADMIN: Projektet er et ‘flexible funding’ projekt, hvilket vil sige at selvom målbeløbet ikke nås, går pengene til projektet alligevel. Som crowdfunder får du altså ikke dine penge retur, som normalt med ‘alt eller intet’ projekter. Når du støtter projektet får du en email med en bekræftelse på din støtte. I denne står der at pengene går retur, hvis ikke projektet bliver 100 % funded - det er altså ikke tilfældet !
Du støtter projektet uanset resultatet af crowdfundingen


Partnerskaber