Mobil Dyreklinik for socialt udsatte

0,00 kr. 0.00% af 50.000,00 kr.

0

crowdfunders
Udløbet
Henrik Kostow @2116163726

medlem siden 18. oktober, 2016

Om projektet

Hjemløses Hunde Esbjerg


”Projekt Mobil Dyreklinik Esbjerg”


Mange hjemløse og andre socialt udsatte har i deres hunde ofte deres eneste, bedste og mest trofaste ven, der følger dem overalt og giver dem tryghed i en ofte nedslående og trist hverdag. Hundene giver vores hjemløse og socialt udsatte medborgere tryghed og livsmod og holder mange fra at begå selvmord. Bare det, at et andet levende væsen er afhængige af deres hjælp, kærlighed og omsorg, er med til at give dem hjemløse og socialt udsatte det livsmod, der skal til for at fortsætte livet.

Ved at have en hund, har mange hjemløse og andre socialt udsatte en grund til at stå op om morgen og giver dem en mening og indhold i tilværelsen.

Men der er også en stor bagside, ved at have en hund. Alle, der har en hund, ved, hvor mange omkostninger, der er forbundet med dette. Alene foder, godbidder, loppe/flåt-midler koster en hel del. Og tænk så, hvis du ikke engang har penge til selv at få mad på bordet, bliver disse udgifter næsten uoverkommelige.

Da hundene betyder så ufatteligt meget for de hjemløse og socialt udsatte, er de villige til hellere selv at sulte end lade deres hunde sulte. Madrester, skiftende fodertyper og halvrådden mad, der findes diverse steder, udgør ofte en hjemløs og deres hundes kost. Dette er med stor sygdomsrisiko til følge.

Hjemløses Hunde Esbjerg har siden oktober 2016 uddelt foder af høj kvalitet (fra Henne Pet Food) og godbidder til de hjemløses hunde. Dette har været med til at sikre, at hundene kan leve et trygt liv uden dårlig mave grundet skiftende fodertyper og madrester. Et sundt og afbalanceret hundefoder, er en af hjørnestenene til et godt, trygt og sundt hundeliv. Denne del af vores arbejde hos Hjemløses Hunde Esbjerg, er vi meget glade for og stolte af at have været med til at gennemføre.

Men at hjælpe hjemløses hunde er meget mere – og andet – end ”blot” at hjælpe hundene. Det er også en direkte hjælp til de hjemløse og socialt udsatte selv. Når de ved, at der bliver taget sig godt af deres hunde i form af foder, snacks, loppe/flåtmidler, medicin og vaccinationer, giver det de hjemløse sikkerhed og tryghed i en usikker og utryg tilværelse.

Men, hvad rent lavpraktisk er endnu vigtigere er, at de hjemløse og socialt udsatte kan bruge de få penge de har, på mad og de basale fornødenheder i hverdagen til sig selv.

Så en hjælp til de hjemløses hunde, er en hjælp til de hjemløse selv.

De hjemløse og socialt udsatte har ikke selv mulighed for at tage deres højtelskede hunde med til dyrlægen af den simple grund, at de ikke har mulighed for at betale regningen.

Derfor render der en del hunde rundt i Esbjerg Kommune, der hverken er sundhedstjekket eller vaccineret mod de mest basale mens livstruende hundesygdomme. Dette er ikke bare til fare for de berørte hunde, men også for de hunde, de kommer i kontakt med. Udbryder der derfor sygdom blandt de hjemløses og socialt udsattes hunde, kan det få alvorlige konsekvenser for dem selv og andre hunde.

Derfor ser vi det som en stor fordel, at vi gennem den mobile dyreklinik kan tilbyde de hjemløses og andre socialt udsattes hunde de vaccinationer og helbredstjek, der er så vigtige for alle hunde.

Men den mobile dyreklinik i Esbjerg Kommune skal ikke udelukkende være et vaccinations- og behandlingssted for hunde. Den rullende dyreklinik skal i lige så høj grad være et sted, hvor hjemløse og andre socialt udsatte kan hente foder til deres hunde, så de kan være sikre på, at hundene får den rigtige diæt. Derudover ser vi det som en fornem opgave at kunne tilbyde forskellige andre hundeprodukter som snacks, godbidder, legetøj og andet relevant til hundene.

Har du – som virksomhed eller privatperson – lyst til at donere et større eller mindre beløb til formålet, vil din donation blive modtaget med stor taknemmelighed og ydmyghed. Der er brug for at så mange som overhovedet muligt støtter op omkring ”Projekt Mobil Dyreklinik Esbjerg” så vi kan hjælpe de hjemløse og andre socialt udsatte.

 Alle donationer til den mobile dyreklinik modtages med stor tak!

 
Partnerskaber