IKK-Musicalen: Gaudium

4.150,00 kr. 138.33% af 3.000,00 kr.

3

crowdfunders
udløbet
Frederik Villads Hansen @gaudium

medlem siden 24. februar, 2015

Om projektet

IKK-Musicalen er et projekt skabt fra bunden af de studerende på tværs af årgange og fag på In­stituttet for Kunst- og Kulturvidenskab. De studerende bruger og udvikler deres faglige kom­petencer i samarbejdet i processen og i udførslen af musicalen. Foreningen har til formål at give de involverede studerende en mulighed for at arbejde med, og afprøve de teorier, som læres i under­visningen. Herved skabes fagligerfaring inden for de mange forskellige områder og kulturcenter på instituttet, som kan skrives på de studerenes CV, og dermed forberede og hjælpe de studerende vi­dere ud på arbejdsmarkedet.


Et af de særlige mål vi har sat med årets projekt er særligt at fremme mulighederne for scenografi­gruppen og lys- og lydgruppen, der sidste år havde meget få midler at gøre brug af. Projektet er til for alle arbejds­grupper, og derfor håber vi på at kunne opbygge kapital, så førnævnte grupper kan få de tilstrækkelige vilkår. Dermed også fremvise den scenografiske kunst, der præger et flot scene på en fore­stilling, og som kan formidle historien og stemningen visuelt. Med flere midler vil scenograferne kunne afprøve og udvikle deres kompetencer på lige fod med resten af holdet – samtidig med at deres arbejde gavner både medvirkende og publikum.


Gaudiums konceptet startede med en idé om hele nutidens debat om lykke, og om hvad lykke egentlig er og hvordan vi som mennesker håndtere det ’at være lykkelig’, hvad vil det sige for os? Det interessante, for mig, er hvordan vi udstiller denne ’lykkelighed’ udadtil. En underen hos mig er hele skyggesiden af denne lykkelige verden, og hvad den egentlig rummer på bagsiden, derfor er jeg kommet frem til et koncept og en præmis til en historie der lyder således:


”Hvad hvis et ungt og håbefuldt menneske, opsøger en by, hvor alt er lykkeligt, et sted hvor han kan udleve sine drømme, men finder ud af, at denne by ikke kun er det nøjagtigt modsatte, men også lider under undertrykkelse af et styre, der medicinerer sine borgere. For at redde byen og pigen han er forelsket i, er han nødt til at opgive sin drøm om lykke”


Temaet i denne musical er hele dilemmaet mellem den konstante jagt på lykke og dens forskellige ansigter versus hvad den individuelles lykke egentlig rummer, og hvordan man kan indse dette. Jagten på lykken er typisk denne søgen efter eksterne genstande eller steder, opnåelsen af disse genstande har en skyggeside, da lykken ikke er et sted der kan ’findes’ eller en genstand, som byen Gaudium repræsenterer, men findes inde i hvert individ – Laetus ’rejse’ er til opdagelsen af dette, at han ikke behøver Gaudium for at være lykkelig. Han kan finde lykken i sig selv


- Henriette Moth (dramatiker)


Gaudium spiller d. 16 april kl. 19.30, d. 17. april kl. 19.30, d. 18. april kl. 15.00 & 19.30


Køb billetter på: https://www.place2book.com/da/13590/list/EM3634

Partnerskaber