Marias Testamente

1.000,00 kr. 2.00% af 50.000,00 kr.

6

crowdfunders
udløbet
TeatretGruppe38 @teatretgruppe38

medlem siden 6. juni, 2013

Om projektet

Filmen ovenfor er fra én af Teatret Gruppe 38’s store internationale succeser, `Du må være en engel, Hans Christian´. Forestillingen har turneret verden rundt siden 2005 og blev tildelt Årets Reumert i 2006.
___________________________________________________________________________________


Kan det nogensinde give mening? Kan det nogensinde give mening, at dit barn dør? Findes der en sag, der er stor nok, til at det kan give mening?

Dette er den ukendte fortælling om den mest kendte moder i historien. En gribende fortælling om Marias sorgfulde erkendelse efterhånden som hun stykker begivenhederne sammen omkring sin søns død.

For første gang hører vi Marias historie, hendes vidnesbyrd – hendes fortrolige samtale!
Dette er Marias Testamente.

Ny teaterforestilling for voksne
Den prisvindende irske forfatter, Colm Tóibín, skrev forestillingen `Testament´ på bestilling. Uropførelsen fandt sted på Ulster Bank Dublin Theatre Festival i 2011, med skuespilleren Marie Mullen i hovedrollen som Jesu mor, der for første gang fortæller sin version af Jesus historie. Det bliver Marias historie – Marias vidnesbyrd. Fortællingen om hvordan det er, at være Jesus moder! For ganske nyligt er forestillingen genopsat på Broadway, med skuespillerinden Fiona Shaw i hovedrollen.

Pressecitater
The New York Times: The Testament of Marybeautiful and daring…
The New York Review of Books: … subversive and ruthless… sensational theatricality…
Entertainment Weekly: … spellbinding and emotional. A generous leap of imagination…

Idéen om at opsætte forestillingen på dansk opstod da teaterleder og skuespiller fra Teatret Gruppe 38, Bodil Alling, så forestillingen i Dublin og forelskede sig i teksten. Hun forhørte sig hos festivaldirektør Stephen McManus fra Dublin Theatre Festival, som ved flere lejligheder har set Teatret Gruppe 38’s forestillinger og som også er manden, der i sin tid bestilte forestillingen hos forfatteren. McManus kontaktede i 2011 Colm Tóibín og anbefalede ham at sælge rettighederne til den danske opsætning til Teatret Gruppe 38. Resten er, som man siger, historie.

Det er en helt unik mulighed, der her foreligger for Teatret Gruppe 38, og en helt fantastisk historie og forestilling, der venter det danske publikum – først på egen scene i Aarhus og senere på turné i hele Danmark.

Det er lykkedes Teatret Gruppe 38 at samle et stærkt hold, som i samarbejde skal forestå produktionen af forestillingen. Navne, som de fleste i den danske teaterverden, vil kunne nikke genkendende til:

Bodil Alling – Skuespiller & teaterleder
Hans Rønne – Instruktør
Gitte Baastrup – Scenograf
Søren Søndberg – Komponist & skuespiller
Søren la Cour – Tekniker & afvikler


Forestillingen, der har fået den danske titel, `MARIAS TESTAMENTE´, har premiere på Teatret Gruppe 38 den 4. september 2013 og vi håber meget på en hjælpende hånd i form af støtte til opsætningen af denne fantastiske historie.

Om Teatret Gruppe 38 – Velkommen til den ægte vare
Velkommen til skønhed, eftertænksomhed, ømhed, kraft og humor for voksne og børn. Velkommen til vanskabningernes paradis, lussingernes holdeplads og kyssenes kvarter – til den skinbarlige sandhed og lystige løgn. Velkommen til gamlingen med rynker på huden og rystende hænder, til barnet der knapt har lært at gå – og til dig, der holder barnets hånd. Velkommen til Teatret Gruppe 38’s livgivende og underfundige forestillinger. Kom!

Teatret Gruppe 38 er et internationalt berømmet teater med egen scene i centrum af Aarhus. Et professionelt teater, der har eksisteret siden 1972.

Udgangspunktet for Teatret Gruppe 38′s egne forestillinger og de gæstespil der præsenteres på scenen er, at de kan ses med stort udbytte af både børn og voksne. Teatret Gruppe 38 er en teaterscene, hvor børn, familier og voksne ved, at de sæsonen igennem kan komme og få usædvanlige teateroplevelser.

Teatret Gruppe 38 har en omfattende turnévirksomhed både i Danmark og udlandet og har bla. spillet ved flere lejligheder på Sydney Operahouse, på Broadway, på Det Kongelige Teater og et hav af andre steder i hele verden.

Priser og nomineringer

  • 2011: ASSITEJ Honorary President Award for Artistic Excellence fra ASSITEJ International

  • 2011: BØFA-Kulturprisen af Danmarks Bibliotekarforbund

  • 2010: Årets Børneteater af Danmarks Teaterforeninger

  • 2006: Årets Reumert for forestillingen `Du må være en engel, Hans Christian´

  • 2003: Årets Reumert for forestillingen `Den lille pige med svovlstikkerne´

  • 2001: Nomineret til Årets Reumert for forestillingen `En lille sonate´

  • 1999: Nomineret til Årets Reumert for forestillingen `Hans og Grete´

  • 1999: Aarhus Kommunes kulturelle flagskibe. Udnævnes af Aarhus Kommune

  • 1998: Horsens Kommunes Teaterpris til teaterleder og skuespiller Bodil Alling

  • 1996: Årets Børneteater af Danmarks Teaterforeninger


 
Partnerskaber