8 towards 12

4.400,00 kr. 2.20% af 200.000,00 kr.

7

crowdfunders
Udløbet
Dorthetronier @dorthetronier

medlem siden 3. november, 2012

Om projektet

8 towards 12 – fotoudstilling af Bo Nymann

Hvad er meningen med livet? Spørgsmålet stilles ofte når man rammes af traumer efter ulykker, livstruende sygdomme eller medfødte handicaps. Fotograf Bo Nymann har i 1½ år fulgt 8 handicappede eliteatleter, som trods deres handicap har fundet meningen med livet. Alle har de haft det mål, at kvalificere sig til De Paralympiske Lege i London 2012. Atleterne har inviteret fotografen ind i deres liv uden forbehold når atleten får fjernet gipsen efter en skade, dengang atleten forsøgte at lære de sårede danske soldater fra Afghanistan at løbe igen, på arbejde, i skole, til træning og på livets op- og nedture. De 8 eliteatleter er alle bemærkelsesværdige. Samtidig med benhård træning for at opnå et ypperligt niveau, har de også kæmpet sig gennem menneskelige lidelser og har fundet vejen til succes. Alle atleterne har en bevægende og smittende kærlighed til sporten – og til livet. Atleterne har en livskraft og inspiration, som forbinder mennesket og sporten på en forbilledlig måde. Ofte kan vi alle langt mere, end vi selv og omverdenen tror, trods et handicap. Gennem sporten har disse 8 fantastiske mennesker og eliteatleter fundet passionen for livet. De er rollemodeller for børn og unge, inspirerende for voksne og et sprudlende eksempel på, at livet ikke begrænses pga. et handicap. Det er ikke atleter man skal have ondt af, men blive inspireret af og tænke ”hvis de kan, så kan jeg også”. Hvis vi kæmper, kan vi tage styringen over vores eget liv, handicappet eller ej. Et handicap er ikke nødvendigvis en hindring, men blot en ekstra udfordring for at nedbryde begrænsninger og se nye muligheder. Fotoudstillingen handler om livskvalitet og sætter ikke handicappet i centrum, men viser mennesket bag.

Fotoudstillingen 8 towards 12 sætter livet i perspektiv.

- Jeg håber projektet kan være med til at sætte fokus på os atleter, som hele mennesker trods det faktum, at vi ud ad til kun er ”halve”. Peter er født med arm- og bendefekter. Mangler 3 fingre på sin venstre hånd og mangler 1/3 af højre hånd, samt 4 fingre. Derudover mangler han halvdelen af højre ben og 3-4 cm af venstre lårknogle.
- Det er positivt, at det ikke er handicappet, der er i centrum, men derimod mennesket bag. Måske kan jeg inspirere andre til at dyrke idræt og vise, at idræt – også for handicappede – bidrager til at give livskvalitet. Amalie har spastiske lammelser i højre arm og ben. Hun er født tre måneder for tidligt og har i den forbindelse fået en hjerneskade, der påvirker motorikken i højre side.
- Mange kender ikke mulighederne for handicappede. Med projektet sættes der lys på både handicappede og idrætten. Samtidig har 2 herlige personer virkelig haft hjertet med fra begyndelsen og ville egentlig bare gøre det for ”vores” skyld, det sætter jeg stor pris på. Som 14 årig var Daniel ude for en gymnastik ulykke. Ved en opvisning gik et forlæns salto spring galt. Knæet gik af led og det var så voldsom, at hans knæskal rykkede op på hans lår. Lægerne rykkede knæet på plads, men stoppede derved blodtilførselen til underbenet. Da lægerne tøvede for længe med at operere ham måtte de efter 13 timers operation erkende at tiden var løbet ud. Affaldsstofferne ville gå til hans nyrer og slå ham ihjel så de måtte amputere benet over knæet.

Efter den ringe pressedækning af de Paralympiske Lege i 2008 valgte vi, at gøre en forskel og ændre indstillingen overfor handicappede og handicapidrætten. Ideen til projektet blev født og de sidste to år er al fritid gået til projektet i håbet om at gøre en forskel for en masse mennesker.
Projektet er et non-profit projekt og udstillingen åbnes officielt i Øksnehallen i København i februar 2013. Udstillingen vises i Øksnehallen i 6 uger, hvorefter den flyttes til Musikhuset Aarhus, hvor den vises i hele april måned 2013. Der er gratis adgang i hele udstillingsperioden begge steder, så alle i hele landet har mulighed for at få en livsbekræftende oplevelse.

Har du givet dig tid til at se den lille video med nogle af de billeder, som der ikke bliver plads til på udstillingen? Billederne giver dig en idé om vores projekt og den kommende udstilling. Du kan også læse mere om projektet og atleterne på www.8towards12.com

Vi håber du vil støtte vores projekt og være med til at fjerne berøringsangsten, nedbryde grænser og gøre en forskel så vi kan få alle til at se det hele menneske bag handicappet og vise, at alle mennesker kan få et godt liv – handicappet eller ej. Vi er afhængige af støtte fra alle med hjertet på rette sted. Billederne og udstillingsaftalerne er på plads, nu mangler vi bare pengene til produktionen af udstillingsbillederne.

Vi kan alle noget – Sammen kan vi alt

De bedste hilsner
Fotograf Bo Nymann
&
Dorthe Tronier
Projektansvarlig

Partnerskaber