Naturoplevelse til gadens folk

0,00 kr. 0.00% af 10.000,00 kr.

0

crowdfunders
Udløbet
Martin Wilms @6295762284

medlem siden 19. september, 2016

Om projektet

Formål:

Forhåbningen med, at oprette dette projekt er, at give en gruppe af mennesker som ikke har adgang til naturoplevelser, endsige erfaring med den energi som det giver at være omgivet af storslået natur, muligheden for at komme væk fra livet fuldt af elendighed og lidelse, og blive sig selv på nye måder i smukke omgivelser.

Baggrund:

Til dagligt arbejder jeg som psykologpraktikant på en institution for stofafhængige i Københavns Kommune. Jeg ser hvordan mennesker mister modet og troen på at de kan opnå successer i livet, både på grund af den ødelæggende påvirkning af deres stofmisbrug, men også ved at være blevet gjort dybt afhængige af et system hvori ressourcerne kun akkurat rækker til at opfylde de mest grundlæggende behov. I dette tilfælde vil det oftest sige udlevering af medicin.

Et gennemgående tema i de samtaler jeg har med stedets brugere er problemer med ensomhed. Her er tale om en gruppe af mennesker hvis sociale liv er forbundet med misbrug og afgrænset til ganske få timers samvær, dagligt, med andre misbrugere i en baggård tilhørende institutionen, som af brugerne selv går under kaldenavnet "kravlegården". Resten af deres liv lever størstedelen isoleret i trange værelser ofte med få eller slet ingen møbler, uden kontakt til andre mennesker. Det er oprigtigt hjerteskærende at være vidne til den modløshed der rammer disse mennesker når der spørges til indholdet af livet uden for det institutionelle regi.

Anderledes forholder det sig imidlertid med drømmende. Flere af brugerne har været tilknyttet stedet i både 10 og 20 år, og kan huske dengang der var større overskud, både økonomisk og menneskeligt. Engang blev der arrangeret kanoture, camping-weekender, cykelture til Frankrig med mere. Og tyve år senere står minderne om disse begivenheder stadig klart i hukommelsen for de som var med. Det under jeg disse mennesker at opleve igen, og jeg håber at i vil være med til at støtte økonomisk.

Målet:

Kig på billedet foroven. Udsigten vækker mindelser om eksotiske bounty-strande fra rejseselskabernes kulørte magasiner. I virkeligheden er det "bare" Mønsklint, og det er her jeg drømmer om at tage på weekendtur sammen med cirka ti af institutionens brugere og et par af stedets pædagoger som kender dem bedst. Jeg har forsøgt ad flere veje, at få bevilget penge til at lave sociale arrangementer for brugerne på stedet, men får det samme svar igen og igen: "der er ganske enkelt ikke penge i budgettet...". Derfor prøver jeg at gå andre veje i forsøget på at realisere drømmen.

Budget:

Turen vil kunne realiseres for godt og vel 10.000kr. Udgifterne fordeler sig omtrent således:

Leje af hytte 3 nætter:      4000 kr

Billeje 3 dage:                     2500 kr

Udgifter til forplejning:    3000 kr

Diverse:                                  500 kr

Alt personale inklusive mig selv deltager frivilligt på turen uden afregning af løn.

Kontakt:

Jeg håber at du vil være med til at gøre denne udflugt mulig. Skulle der være tvivl, spørgsmål eller andre betænkeligheder i forhold til at give støtte, så kontakt mig endelig.

Mange tak for hjælpen

 
Partnerskaber